Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen Library Open Access How to publish open access

Hoe publiceer ik open access

Er zijn verschillende manieren om uw onderzoek open access te publiceren.

advies

Gold open access: u publiceert in een volledig open access-tijdschrift dat geen abonnementskosten in rekening brengt. Meestal rekenen gold open access-tijdschriften publicatiekosten, ook wel bekend als Artikel Processing Charges (APC’s).

Hybrid open access: u publiceert in een traditioneel abonnementsblad dat open access publicatie voor individuele artikelen aanbiedt tegen betaling van een Artikel Processing Charge (APC).

Green open access: u publiceert in een gesloten tijdschrift en archiveert vervolgens zelf een versie van uw publicatie door deze in een vertrouwde open access repository te deponeren, zoals de RUG onderzoeksdatabase. Publicaties kunnen worden gearchiveerd bij publicatie of daarna, afhankelijk van het beleid van het tijdschrift. Vaak is het zelfarchiveren van de final author’s version (ook wel post-print genoemd) na een embargoperiode toegestaan.

Diamond open access: u publiceert in een volledig open access tijdschrift of platform dat geen publicatiekosten (APC's) in rekening brengt.

Stap-voor-stap open access publiceren


Gebruik deze routes om uw onderzoek open access te publiceren.

goldhybrid

Tip: Raadpleeg de Journal Browser om te zien welke kortingen van toepassing zijn voor RUG/UMCG-submitting authors. Vergeet niet uw RUG/UMCG-e-mailadres te gebruiken om uw affiliatie aan te duiden.

groen

NB Het open access-team zal het archiveringsbeleid van de uitgever voor u controleren.


Open access-support: openaccess rug.nl | openaccess umcg.nl

Heeft u vragen over open access die specifiek zijn voor uw vakgebied? Neem contact op met een van de open access ambassadeurs van de universiteit.

Laatst gewijzigd:25 september 2019 15:40
printView this page in: English
Follow us onfacebook twitter instagram