Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum HealthwiseOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum Healthwise

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum HealthwiseExpertiseHealthPro: Hoe effectief zijn gezondheidsprogramma's?

In het vierjarige onderzoeksprogramma HealthPro onderzoekt Expertisecentrum Healthwise in samenwerking met Menzis in hoeverre gezondheidsprogramma’s (zoals Menzis SamenGezond) effectief zijn bij het bereiken van een gezonde leefstijl. Kan een online programma bijdragen aan duurzame gedragsveranderingen? En draagt dit bij aan een verlaging van de zorgkosten? Trekt het vooral mensen aan die al gezond leven, of stimuleert het programma ook mensen met een minder gezonde leefstijl? En hoe kunnen mensen worden gestimuleerd om actief aan het programma te (blijven) deelnemen? Dit zijn nog onbeantwoorde vragen die niet alleen academisch relevant zijn, maar ook tot nieuwe inzichten kunnen leiden voor managers en beleidsmakers die bij willen dragen aan een gezonde leefstijl.

> Lees meer over HealthPro

Welke onderzoekers zijn betrokken bij HealthPro?

Prof. dr. T.H.A. (Tammo) Bijmolt
Prof. dr. T.H.A. (Tammo) Bijmolt

Tammo Bijmolt is Hoogleraar Marketingonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Lees meer over zijn achtergrond en eerder onderzoek.

Prof. dr. ir. K. (Koert) van Ittersum
Prof. dr. ir. K. (Koert) van Ittersum

Koert van Ittersum is Hoogleraar Marketing en Consumentenwelzijn en lid van het managementteam van Expertisecentrum Healthwise bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Lees meer over zijn achtergrond en eerder onderzoek.

Menzis SamenGezond

Benieuwd hoe Menzis SamenGezond werkt? Bekijk de video:

printView this page in: English
Volg ons optwitter linkedin