Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Groningen Digital Business Centre

IT Academy en Groningen Digital Business Centre gaan samenwerking aan

19 december 2017
IT Academy

Als je de ambitie uitspreekt om in het noorden van Nederland een digitaal broeinest te creëren en om je heen kijkt welke partijen daarbij aan kunnen sluiten, kom je vanzelf initiatieven tegen die raakvlak hebben met jouw ambitie. Zo kwamen we vanuit het Groningen Digital Business Centre al gauw na de lancering in contact met IT Academy Noord-Nederland. Na een prettige eerste kennismaking is besloten om samen op te trekken en elkaar te helpen bij het verwezenlijken van elkaars ambities.

Over IT Academy

De digitale sector is een belangrijke groeimarkt in Noord-Nederland en eveneens een aanjager van ontwikkelingen in andere sectoren. IT Academy streeft ernaar het aanbod van kennisinstellingen en opleiders te matchen aan de veranderende vraag van de sector om op die manier studenten, professionals en werkzoekenden de beste opleiding te bieden en het bedrijfsleven de best opgeleide mensen. IT Academy is opgericht in 2014 en onderdeel van Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast maken partijen als het Noorderpoort, Samenwerking Noord, de Provincie en de Gemeente Groningen IT Academy mede mogelijk.

Samenwerking

Nu is uitgesproken dat beide partijen elkaar goed kunnen aanvullen, is de volgende stap het concretiseren van de samenwerking. Daarbij wordt gedacht aan het organiseren van een gezamelijk evenement en gebruikmaken van elkaars expertise bij opleidingen, cursussen en trainingen. Het voornaamste doel is en blijft daarbij om de noordelijke digitale sector op de kaart te zetten, te versterken en studiekiezers en studenten te interesseren voor IT en digital business.

Laatst gewijzigd:21 december 2017 13:03

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...