Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Groningen Digital Business Centre

IT Academy en Groningen Digital Business Centre gaan samenwerking aan

19 december 2017
IT Academy

Als je de ambitie uitspreekt om in het noorden van Nederland een digitaal broeinest te creëren en om je heen kijkt welke partijen daarbij aan kunnen sluiten, kom je vanzelf initiatieven tegen die raakvlak hebben met jouw ambitie. Zo kwamen we vanuit het Groningen Digital Business Centre al gauw na de lancering in contact met IT Academy Noord-Nederland. Na een prettige eerste kennismaking is besloten om samen op te trekken en elkaar te helpen bij het verwezenlijken van elkaars ambities.

Over IT Academy

De digitale sector is een belangrijke groeimarkt in Noord-Nederland en eveneens een aanjager van ontwikkelingen in andere sectoren. IT Academy streeft ernaar het aanbod van kennisinstellingen en opleiders te matchen aan de veranderende vraag van de sector om op die manier studenten, professionals en werkzoekenden de beste opleiding te bieden en het bedrijfsleven de best opgeleide mensen. IT Academy is opgericht in 2014 en onderdeel van Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast maken partijen als het Noorderpoort, Samenwerking Noord, de Provincie en de Gemeente Groningen IT Academy mede mogelijk.

Samenwerking

Nu is uitgesproken dat beide partijen elkaar goed kunnen aanvullen, is de volgende stap het concretiseren van de samenwerking. Daarbij wordt gedacht aan het organiseren van een gezamelijk evenement en gebruikmaken van elkaars expertise bij opleidingen, cursussen en trainingen. Het voornaamste doel is en blijft daarbij om de noordelijke digitale sector op de kaart te zetten, te versterken en studiekiezers en studenten te interesseren voor IT en digital business.

Laatst gewijzigd:21 december 2017 13:03

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.