Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesActueel

Terugblik LinkedIn Masterclass

05 december 2014

Na lang voorbereiden en een stevige Facebook campagne die velen van jullie ongetwijfeld is opgevallen was het op donderdag 27 november zo ver: LinkedIn en Shell kwamen naar Groningen voor de LinkedIn Masterclass.
Nog voor het programma begon stond er al een wachtrij bij de fotostudio waar je gratis jouw professionele profielfoto kon laten maken. Een voorbode van de grote opkomst en drukte die ons stond te wachten. Bij de Geertsemazaal was het een drukte van jewelste: tickets moesten worden opgezocht en getoond. Uiteindelijk kwamen er meer studenten een kijkje nemen dan wij aan aanmeldingen hadden staan. Volle bak dus!

Na een korte introductie van NEXT Career Services konden jullie direct praktisch aan de slag met de tips die Marcel Molenaar, hoofd Marketing van LinkedIn Benelux, met jullie deelde. Laptops gingen massaal aan, en ook de mobiele app werd overal in de zaal geopend. Conclusie: jullie moeten nu allemaal wel een perfect LinkedIn account hebben. Zo niet, dan is er altijd nog onze workshop waar je terecht kan voor tips en trucs! Elmer Schaap, recruitment manager van Shell nam vervolgens de microfoon over van Marcel om jullie te vertellen hoe je bij Shell kan solliciteren. Maar, nog belangrijker, hoe een recruiter LinkedIn gebruikt om kandidaten te werven en een eerste indruk van jou te krijgen. Jullie kregen de kans om hem daar vragen over te stellen en dat deden jullie dan ook. Gelukkig had Elmer recruiters meegenomen die jullie vragen in detail konden beantwoorden en nog wat tips konden geven.


NEXT Career Services kijkt met een ontzettend goed gevoel terug op deze middag. We willen jullie allemaal dan ook bedanken voor jullie opkomst en enthousiasme. Hopelijk zijn jullie er bij volgende seminars weer bij! Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, volg ons dan op Facebook! Heb je nog vragen of opmerkingen over de LinkedIn Masterclass? Neem contact met ons op via next@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:20
printView this page in: English

Meer nieuws