Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University Museum Visit

Kinderfeestje

We zijn weer open voor kinderfeestjes. We volgen daarbij uiteraard de maatregelen van het RIVM.

kinderfeestje-schaten-wierde
Vind de schatten van de wierde!

Locatie: buiten, in de museumtent op het voorplein van het museum

Wierden zijn eigenlijk door mensen gemaakte heuvels. Sommige wierden zijn al meer dan 2000 jaar oud. Vroeger woonden mensen op deze heuvels om veilig te zijn voor het zeewater. Veel van de wierden zijn nu afgegraven, maar sommige bestaan nog steeds. In de grond van wierden kun je scherven, botten, muntjes of zaden vinden.

Archeologen noemen dit vondsten. Sommige vondsten zijn meer dan 100 of zelfs 1000 jaar oud. Om onderzoek te doen is het voor archeologen belangrijk dat er zoveel mogelijk dingen over deze vondsten opgeschreven wordt. Hierdoor kunnen ze soms zien wat voor dieren er op de wierde leefden, hoe de huizen eruit zagen en welke spullen de mensen gebruikten.

Wat gaan je doen?

Onze archeologen in het museum hebben jullie hulp nodig! Ga samen op zoek naar de schatten van de wierde in onze museumtent (buiten) op het voorplein van het museum. Leer hoe je je vondsten kunt herkennen door ze op te graven, na te tekenen, te meten en te wegen. Hoe meer je kunt vertellen over je vondst, hoe makkelijker we mysteries uit het verleden kunnen ontdekken.

Deze activiteit vindt buiten plaats.

Kosten Dagen Duur
Kinderfeestje (max. 10 personen) € 80,-
  • woensdag
  • vrijdag
  • zaterdag
1,5 uur | starttijd: tussen 14.00 - 15.00 uur

N.B. er zijn wat problemen met het versturen van e-mails naar @live en hotmail e-mailadressen. We raden u daarom aan om - indien mogelijk - een ander e-mailadres te gebruiken, of ons te bellen (050-3635083) als u na uw aanvraag geen bericht van ons ontvangt.


Bent u op zoek naar andere kinderfeestjesmogelijkheden? Kijk dan ook eens op www.kinderfeestjessite.nl of www.kidsproof.nl. Hier vindt u tal van feestjes met verschillende thema's.

Laatst gewijzigd:24 augustus 2020 16:08