Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

Education MBO / HBO/ WO

MBO / HBO/ WO

Informatie en Boekingen
Kosten Duur
Educatieprogramma (of - rondleiding)* € 3 p.p. 1,5 uur
Begeleiders educatieprogramma gratis
 • Aantal personen: Minimaal 16 deelnemers. Bij minder dan 16 deelnemers geldt een vast tarief van €48,- voor een educatief programma (of -rondleiding).
 • Tijdstip: Museumbezoek tijdens reguliere openingstijden.
 • Coronamaatregelen
Om de maatregelen voor het hoger onderwijs te waarborgen binnen onze museumlessen, hebben we zelfstandig uit te voeren programma's ontwikkeld:
 1. Voorafgaand aan het museumbezoek bekijken de studenten de interactieve presentatie. Deze presentatie, inclusief handleiding voor de docent, wordt per mail toegezonden. De docent kan het materiaal klassikaal inzetten of gebruiken als digitale les.
 2. Vervolgens brengen de studenten individueel, dus niet in groepsverband, een bezoek aan het museum. Bij de balie ligt een werkblad klaar met opdrachten die zelfstandig uit te voeren zijn in het museum.
 3. Na afloop kiest de docent zelf de gewenste vorm voor nabespreking van de opdrachten. Let op: dit onderdeel vindt niet plaats in het museum.
Wat hebben wij nodig?
 • Een lijst met deelnemende studenten voor de betreffende museumles.
 • De adresgegevens van de school en docent.
Wat doen wij?
 • We plannen een week (di t/m vr) in waarin de studenten langskomen om de opdrachten uit te voeren.
 • Wij versturen de interactieve presentatie inclusief handleiding voor de docent en het antwoordenblad behorend bij de werkbladen per mail.
 • Wij registeren de aanwezigheid van de studenten die een bezoek hebben gebracht aan het museum. Deze registratie wordt na afloop van de week teruggekoppeld aan de betreffende docent.

Voor reserveringen en meer informatie m.b.t. onze onderwijsprogramma's kunt u contact opnemen via: universiteitsmuseum rug.nl

N.B. Het Universiteitsmuseum accepteert de Cultuurkaart.