Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum What's on Voor kinderen

Kinderfeestje

kinderfeestje universiteitsmuseum groningen
Jonge wetenschappers in het Universiteitsmuseum

Op de universiteit doen wetenschappers onderzoek. Ze willen de wereld beter leren begrijpen. Hoe zit onze natuur in elkaar? Waarom zijn er in het ene jaar veel meer muizen in het bos? En hoe kan je eigenlijk de beste shampoo maken? Wetenschappers hebben allerlei vragen die ze willen beantwoorden.

In het universiteitsmuseum ga je ervaren hoe het is om wetenschapper te zijn! Hartstikke gaaf toch?! Samen met je vrienden ga je verschillende scheikundige proefjes doen. Jullie dragen natuurlijk ook een echte labjas tijdens het feestje. Zo ziet iedereen direct dat jullie met scheikunde bezig zijn!

Wat ga je doen?

Als jarige beslis je van tevoren welke proefjes je wilt gaan doen. Je kunt twee proefjes kiezen uit de volgende vier: shampoo, slijm, haargel en optische illusies. In de pauze tussen de twee proefjes krijgen jullie van ons limonade en is er gelegenheid om cadeautjes uit te pakken. Het museum kan helaas geen taart aanbieden, maar zelf taart (inclusief bordjes en taartvorkjes) meenemen mag uiteraard.

Hoe ziet het feestje eruit?
  • Introductie (voorstellen, labjassen aan)
  • Onderdeel 1 (keuze hierboven)
  • Limonade drinken (evt. cadeautjes uitpakken)
  • Onderdeel 2 (keuze hierboven)
  • Afsluiting feestje

Het kinderfeestje duurt ongeveer 1,5 uur. Studenten van de universiteit helpen om het feestje goed te laten verlopen. Na afloop kunnen jullie uiteraard nog het museum bezoeken, om te zien welk onderzoek er nog meer aan onze universiteit wordt en is gedaan. En we hebben ook een speurtocht die jullie kunnen doen!

Kosten
Dagen
Duur
Kinderfeestje (max. 10 kinderen)
€ 14,- per kind (bij minimaal 7 kinderen)

dinsdag t/m zaterdag

Max. 2 uur | starttijd: uiterlijk 14.45 uur

Let op: Het museum is van 26 februari t/m 4 april 2024 gesloten wegens een tentoonstellingswissel. Het is helaas niet mogelijk om voor deze periode een kinderfeestje aan te vragen.

N.B. er zijn regelmatig problemen met het versturen van e-mails naar @live en @hotmail e-mailadressen. We raden u daarom aan om - indien mogelijk - een ander e-mailadres te gebruiken, of ons te bellen (050-3635083) als u na uw aanvraag geen bericht van ons ontvangt.


Bent u op zoek naar andere kinderfeestjesmogelijkheden? Kijk dan ook eens op www.kinderfeestjessite.nl of www.kidsproof.nl . Hier vindt u tal van feestjes met verschillende thema's.

Laatst gewijzigd:16 februari 2024 14:16