Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekHoe vind ik literatuur en data?

Tijdschriften en kranten

UB zoek tijdschriften journals

De Universiteitsbibliotheek heeft abonnementen op vele honderden gedrukte tijdschriften, maar biedt daarnaast toegang tot zo'n 30.000 verschillende e-journals.

De gedrukte tijdschriften zijn niet te leen, maar wel ter inzage in de bibliotheek. In zoekmachine SmartCat zijn alleen de tijdschrifttitels te vinden; artikelen zijn niet apart gecatalogiseerd.

De bibliotheek is ook geabonneerd op verschillende binnen- en buitenlandse kranten. De meeste hiervan zijn inmiddels online te bekijken. De kranten in de online krantenbank zijn o.a. New York Times, El Pais, Die Zeit, The Guardian. De kranten zijn online te bekijken via:

De e-journals zijn online beschikbaar voor studenten en wetenschappers van de RUG, en er zijn verschillende manieren ze te vinden:

  • Via BrowZine , de handige app voor het browsen, lezen en ordenen van je favoriete tijdschriften en tijdschriftartikelen.
  • Via SmartCat, de zoekmachine van de Universiteitsbibliotheek

Delpher

Een bijzondere database is Delpher, een site met ruim 60 miljoen gedigitaliseerde en goed doorzoekbare pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften!

Laatst gewijzigd:13 maart 2018 13:51
printOok beschikbaar in het: English