Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen LibraryOpen Access

Open access betekent vrije, onmiddellijke en permanente toegang tot academisch onderzoek. Door uw onderzoek open access te publiceren onder een vrije licentie stelt u lezers in staat om het materiaal vrijuit te raadplegen, verspreiden en hergebruiken.

De Europese Commissie, de meeste nationale onderzoeksfinanciers en de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) beschouwen open access - of breder open science - als een prioriteit. Het Nationaal Plan Open Science heeft als doel dat alle door de overheid gefinancierde wetenschappelijke publicaties in 2020 voor 100% open access zijn.

Het open access-team van de Universiteitsbibliotheek informeert en adviseert u over alles omtrent open access en open science in bredere zin. Neem gerust contact met ons op. Voor informatie over open data en research data management kunt u terecht bij het Research Data Office.


Open access-support: openaccess rug.nl | openaccess umcg.nl

Heeft u vragen over open access die specifiek zijn voor uw vakgebied? Neem contact op met een van de open access ambassadeurs van de universiteit.

printView this page in: English
Follow us onfacebook twitter instagram