Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesActueel

De NEXT-Blogger

20 oktober 2014
Jasper Roosdorp
Jasper Roosdorp

NEXT is de brug tussen studie en werk. Veel (pas afgestudeerde) studenten maken daar al slim gebruik van. Ze leren dankzij een workshop of een bezoek aan onze balie hoe ze na of tijdens hun studie die ene interessante baan kunnen krijgen. We weten hoe lastig het is je eigen kennis en kwaliteiten naar voren te brengen in een CV en sollicitatiebrief. We denken met je mee. Dat is wat we gaaf vinden, en we steken daarom veel energie en enthousiasme in het oplossen van de vragen die je hebt. Dan kun je grote stappen maken richting jouw droombaan.

Jouw eerste stap

Je hebt al een stapje gezet. Dat je deze tekst leest betekent dat je nadenkt over hoe je nu of straks een interessante baan krijgt. Je begrijpt dat kennis over solliciteren je veel op kan leveren. Of je hebt gewoon per ongeluk doorgeklikt. Maar ook dan raad ik je aan te blijven lezen. Want kennis over solliciteren is waardevol. Iedere twee weken schrijf ik daarom over een onderwerp dat te maken heeft met het bereiken van de baan die jij voor ogen hebt. Behalve in deze eerste tekst. In deze eerste tekst stel ik mezelf gewoon even voor.

Dit ben ik

Ik ben een student Communicatie- en Informatiewetenschappen. Daarnaast ben ik stagiair bij bureau Statement, waar communicatieadvies wordt gegeven. Maar ik ben ook iemand die net als jij met vragen zat. Over hoe je als student de arbeidsmarkt bereikt. Ik heb daar nu veel over geleerd. Ik wil het graag met je delen. Omdat ik het gaaf vind dat je rug.nl/next bezoekt.

Jouw volgende stap

Over twee weken vind je hier opnieuw een blog. Daarin staat het eerste advies dat je kunt gebruiken om een goede kans te maken op de baan die bij jou past. En de website van NEXT staat vol met informatie en tips over sollicitatiebrieven en CV’s. Maar vergeet ook de cursussen niet. Doe er je voordeel mee. En kom eens langs op de eerste verdieping van de Universiteitsbibliotheek. Daar helpen we je met jouw CV of sollicitatiebrief. Daar ontmoet je mij of één van de andere acht studenten die elkaar afwisselen achter de balie van NEXT. See you at NEXT!

Laatst gewijzigd:17 februari 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...