Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesActueel

Zoete aardbeien en bittere teleurstelling

17 april 2015
door: Jasper Roosdorp
door: Jasper Roosdorp

Een groot deel van alle aardbeien groeit in kassen. En dat vinden ze heerlijk. Er is altijd genoeg water, warmte en licht. Als het buiten eens stormt, dan zitten ze binnen prima. Want aardbeien zijn dan misschien in veel opzichten toppers, ze kunnen wel slecht tegen een stootje.

Wil je meer achtergrond informatie of reageren op dit blog? Lees hem op Medium!

Altijd mooi weer

In Taiwan wordt de aardbei metaforisch gebruikt om Taiwanese jongeren van onze generatie te duiden. Want onze generatie, zeggen ze, is de eerste generatie die in bescherming is grootgebracht. We zijn Generatie Y, Generatie Einstein en The Strawberry Generation. Ook in Nederland hebben de meeste van onze helikopterouders altijd klaargestaan om tegenslag te voorkomen of op te lossen. We zijn daardoor misschien wel ontwikkelde en intelligente aardbeien geworden, maar we weten niet goed hoe we om moeten gaan met teleurstellingen. Dat hebben we nooit geleerd.

Teleurstelling tijdens je groei


De studenten die het beste presteren lijken het minst goed om te kunnen gaan met teleurstellingen. Begrijpelijk, want voor studenten die hun studie met gemak hebben doorlopen komt een afwijzing na een sollicitatie het meest onverwacht. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze niet hebben geleerd hoe ze op zoiets moeten reageren. Door jong om te leren gaan met kleine tegenslagen, zijn grotere tegenslagen op latere leeftijd makkelijker te verwerken, legt David Elkind uit. Tegenslag is volgens hem daarom een belangrijk onderdeel in onze ontwikkeling. Door onderuit te gaan leren we weer op te staan.

gf

Verwerken door te nuanceren


Na een mislukte sollicitatie is het makkelijker weer overeind te krabbelen als je in staat bent te nuanceren. Een afwijzing betekent vaak dat je er niet in geslaagd bent een werkgever te overtuigen van jouw vaardigheden en eigenschappen. Of dat de lezer van jouw brief heel anders is dan jij, waardoor er geen connectie werd gevoeld. Of misschien was jouw talent niet het talent dat de werkgever nodig had. Dat zijn logische oorzaken, maar toch lijken we na een afwijzing massaal te concluderen dat we ons niet hebben kunnen meten aan de andere sollicitanten. Het is makkelijk om te denken dat we minder goed zijn in wat we doen dan onze concurrentie. Maar als je dat gelooft, dan maak je het jezelf moeilijk.

Groeien door te leren


De Japanse Miyazawa beschreef tegenslag als brandstof bij het bereiken van onze doelen. Wanneer je solliciteert is afwijzing soms pijnlijk, maar wel leerzaam. En dat kan nodig zijn voordat je je doel kunt bereiken. En misschien is het wel zoals Confucius beweerde: “Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt”. Door opnieuw contact te zoeken en te achterhalen waarom je niet bent gekozen vergroot je je kansen voor een volgende sollicitatie. Maar dan moet je wel een aardbei met lef zijn. Oefening baart kunst, geldt ook hier.

Laatst gewijzigd:17 februari 2017 11:08
printView this page in: English

Meer nieuws