Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesActueel

AlmanApp

15 oktober 2014

Je bent een student, en je hebt altijd te weinig geld. Wat doe je daar aan? Een bijbaantje nemen. Of je pakt het groot aan en begint een succesvolle onderneming. Vorige week bezocht NEXT het kantoor van de gloednieuwe onderneming ‘AlmanApp’, een applicatie voor de interne communicatie van verenigingen. AlmanApp is het geesteskindje van drie studenten; Tom van der Laan, Bas Krijgsman en Djurre de Boer.

Djurre de Boer ontwierp een app voor de Almanak van Groningse studentenvereniging Vindicat; waarmee alle leden een fotootje en wat gegevens van elkaar kunnen zien om elkaar op te zoeken. Onder het genot van een biertje vertelde Djurre Tom van der Laan en Bas Krijgsman over de app. Zo werd het idee voor de AlmanApp geboren. Want een soortgelijke app voor de interne communicatie binnen een vereniging zou ook interessant kunnen zijn voor andere verenigingen. Inmiddels is de app niet meer alleen een Almanak applicatie, maar een heuse interne social-media tool. Leden van een vereniging kunnen in de toekomst zelf leuke content plaatsen; een beetje zoals Facebook ooit begonnen is, maar dan precies andersom. Waar Facebook begon als medium voor Harvard-studenten en uitgroeide tot wereldwijd netwerk, kunnen AlmanApp’ers juìst met hun medeleden communiceren. Handig, want veel verenigingen zijn groot genoeg om niet iedereen bij naam te kunnen kennen. Dat de verenigingen het ook echt handig vinden blijkt; in een jaar hebben ze al meer dan een miljoen page views.

De ontwikkeling van de app wordt gefinancierd met behulp van de winst uit de andere ondernemingen van Tom en Bas (zie ervaringsverhaal). Maar een beetje extra geld is niet weg, en daarom maken zij gebruik van crowdfunding, zo hebben ze iets meer ‘olie om de machine op gang te brengen’. En dat blijkt goed te werken; 40% van de beschikbare aandelen in AlmanApp is al verkocht en twaalf verenigingen hebben de app al gekocht.

Het gaat goed met de onderneming. Zo goed zelfs, dat er voortdurend vraag is naar meer personeel. ‘Vooral programmeurs!’ zegt Bas. Wat maakt werken bij AlmanApp nou zo bijzonder? ‘Omdat we een jonge onderneming zijn met alleen maar jonge werknemers, is de structuur niet zo hiërarchisch, iedereen kan zijn ideeën spuien en tot werkelijkheid maken’ vertelt Bas. ‘Dat maakt het werk, vooral voor programmeurs zo leuk. ’s Middags aan de lunchtafel roep je een idee en een tijdje later zie je het resultaat’ voegt Djurre daar aan toe. Tom ziet dat iedereen zich erg ontwikkelt, op allerlei vlakken. ‘Soms komt een nieuwe werknemer heel verlegen binnen, maar die kan zich dan ineens ontpoppen tot een echte leider.’

Alle drie ondernemers, alle drie student. Relevante werkervaring opdoen naast hun studie vinden zij heel belangrijk. ‘Ik merk gewoon dat iedereen die hier werkt al een streepje voor heeft op zijn medestudenten’, zegt Tom ‘puur omdat de kennis die ze op de universiteit opdoen direct in de praktijk kunnen brengen. Vage concepten en theorieën worden zo ineens concreet.’

Enthousiast geworden en wil je ook een onderneming beginnen? Bekijk deze pagina, die geheel gewijd is aan ondernemerschap. Of wil je toch liever ergens in loondienst? Bekijk de vacature bij AlmanApp en heel veel andere (bij)banen op Career ConNEXT.

Laatst gewijzigd:20 juli 2018 15:11
printView this page in: English

Meer nieuws