Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum VinciOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum Vinci

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum Vinci | Innovatie

Samenwerken aan succesvol innoveren

Verandering die leidt tot verbetering - dat is de kern van innovatie. Nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe werkwijzen zijn hier voorbeelden van. Vinci is het expertisecentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van innovatie en richt zich op samenwerking bij innoveren.

Vinci: Value in Collaborative Innovation

Samenwerking maakt innoveren goedkoper, gemakkelijker, sneller én beter, maar kan soms ook lastig zijn. Door het uitvoeren van onderzoeksprojecten streeft Vinci zowel naar de vergroting van onze kennis over samenwerking bij innovatie als naar het toepassen van die wetenschappelijke kennis in de praktijk.

Dit doen wij in samenwerking – met u? Neem gerust contact op

Nieuws

Innoverende mkb-bedrijven kiezen sneller voor samenwerken
Datum:19 oktober 2017

Samenwerken bij innoveren loont alleen als bedrijven zelf ook investeren in innovatie. In Noord-Nederland zijn 55 verschillende samenwerkingsinitiatieven geïdentificeerd. Mkb-bedrijven maken actief gebruik van deze samenwerkingsinitiatieven. Dat blijkt uit...

Opinie Dries Faems: Haal geld voor onderwijs uit de pot voor innovatieve projecten
Datum:17 oktober 2017

Het is belangrijker om het opleidingsniveau van kinderen te verhogen dan te investeren in innovatie, vindt Dries Faems, hoogleraar innovatie & organisatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Lees zijn opiniestuk in dagblad Trouw.

Interview Dries Faems: Geen innovatie, dan maar uitsterven
Datum:12 oktober 2017

Dries Faems staat vandaag in de Noordz-bijlage van het Dagblad van het Noorden, met een interview over de Innovatiemonitor. Lees het artikel hier (vanaf pagina 10).

Blog: Sustainability transition and innovation: The spatial dimension
Datum:12 oktober 2017


(for Dutch version, see below) 

Sustainability transitions include moving from fossil-based to renewable energy, and changing from disposable consumerism to a circular economy. Such a transition is a global challenge and coordination on an international scale...

Succesvol innoveren

innovatieproces
printOok beschikbaar in het: English