Skip to ContentSkip to Navigation

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leiderschap, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

Het sentiment in verkiezingsprogramma's 2017 op de snijtafel
Datum:17 januari 2017

Het sentiment speelt de laatste paar jaren een grote rol in de politiek en de Nederlandse verkiezingen van maart zullen niet anders zijn. Maar hoe spelen de politieke partijen daar op in? In een origineel onderzoek nemen Garretsen en Stoker de partijprogramma’s...

Trump bestrijdt globalisering met beleid van de vorige eeuw
Datum:10 januari 2017

Op 20 januari treedt Donald Trump aan als de nieuwe president van de VS. Wat kunnen we van zijn leiderschap op economisch terrein verwachten? Zie de analyse van Steven Brakman en Harry Garretsen op de economenblog Me Judice:

Politiek leiderschap: wie heeft de beste papieren?
Datum:02 januari 2017

Mark Rutte heeft de premierbonus, Lodewijk Asscher is de nieuwe leider van de PvdA, Jesse Klaver is jong, zijn dat de voordelen waarmee ze het gaan redden in de verkiezingen? En is het daarom moeilijker voor de lijsttrekkers die al veel langer meegaan? Kortom...

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Vorige slideVolgende slide
Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten