Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leiderschap, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

Leiderschapsonderzoek In the LEAD en Management Team
Datum:12 september 2017

Wat doet leiderschap met leiders zelf, en wat doet het met volgers? In een langjarig onderzoek gaat in the LEAD dit met MT onderzoeken. 

Leiderschap in politieke communicatie
Datum:04 september 2017

In de podcastserie 'Marketing en verkiezingen' spreekt Janka Stoker in een nieuwe podcastaflevering over leiderschap. In de podcast gaan we na wat de belangrijkste kenmerken zijn van leiderschap en geeft zij nog enkele boeiende tips en inzichten.

De robot als baas?
Datum:12 juli 2017

De robotisering van ons werk neemt hand over hand toe. De opkomst van robots heeft niet alleen voor werknemers maar ook voor de werkgelegenheid van leidinggevenden gevolgen. Janka Stoker en Harry Garretsen betogen dat leidinggevende taken die de uitwisseling...

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English