Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Zernike (ZIAM) News

De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden waaronder Antonija Grubisic-Cabo

27 juni 2023

De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden. De Young Academy Groningen (YAG) is een groep getalenteerde, enthousiaste en ambitieuze beginnende onderzoekers uit verschillende vakgebieden van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De leden delen een passie voor wetenschap en de bredere impact van de academische wereld op de samenleving.

YAG is succesvol in het samenbrengen van early career researchers tijdens de 'ECR-lunches' om ideeën te bespreken die verband houden met huidige debatten over erkennen en waarderen, academische vrijheid, en om interdisciplinaire samenwerkingen te verkennen. YAG-leden helpen bij het opbouwen van interdisciplinaire relaties met gezamenlijke leden projecten en begeleiding van interdisciplinaire PhD projecten.

Onlangs heeft de YAG, samen met het PhD/i-netwerk, het symposium ‘Interdisciplinarity in Practice’ georganiseerd in het House of Connections, waar PhD’s hun ervaringen deelden en spraken over de voordelen en uitdagingen van interdisciplinaire projecten. YAG-leden leveren een bijdrage aan wetenschappelijk beleid, bijvoorbeeld in de vorm van het recente advies over de implementatie van starters- en stimuleringsbeurzen en een oproep voor effectieve communicatie over het thema academische vrijheid. YAG-leden zijn betrokken bij activiteiten voor een breder publiek tijdens evenementen zoals de ‘Pint of Science’-lezingen, Noorderzon en Zpannend Zernike.

YAG biedt ook ondersteuning voor early career researchers: In the Loop is een platform van YAG om staffleden van RUG en UMCG op de hoogte te houden over thema’s zoals academische carrière, HR, funding, carrièrepaden, duale carrières en nog veel meer. In het Language Buddy-project heeft YAG 31 door de oorlog in Oekraïne getroffen wetenschappers gekoppeld aan experts in hun vakgebied. We zijn verheugd aan te kondigen dat de zeven nieuwe leden die hier worden gepresenteerd ons de komende vijf jaar zullen steunen bij al onze inspanningen.

decoratieve afbeelding
Antonija Grubisic-Cabo

Antonija Grubisic-Cabo

Ik ben begin 2022 benoemd tot assistant professor aan het Zernike Institute for Advanced Materials (ZIAM), waar ik met oppervlaktegevoelige technieken en hun toepassing in vastestoffysica werk. Voordat ik bij de RUG kwam, werkte ik voor het KTH Royal Institute of Technology (Zweden), de Monash University (Australië) en Aarhus University (Denemarken). In mijn huidige werk richt ik me op nano- en kwantummaterialen, het aanpassen van hun eigenschappen en bestuderen hoe ze zich gedragen als ze uit evenwicht worden gebracht. Op deze manier zoek ik naar materialen met verborgen fases en nieuwe of ongebruikelijke eigenschappen die niet voorkomen in hun gebruikelijke toestand. Naast mijn interesse in fundamentele fysica heb ik een passie voor Open Science en wetenschapscommunicatie. Zo ben ik co-PI voor het interdisciplinaire project ‘Human and Science Histories’, dat onderzoekt hoe wetenschapscommunicatie is veranderd in de loop van de tijd en met de opkomst van sociale media.

Ik ben er trots op nu deel uit te maken van de YAG en ik kijk ernaar uit om samen te werken met gelijkgestemde, gemotiveerde onderzoekers. Als hartstochtelijk voorstander van Open Science hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het werk van YAG op het gebied van publieke betrokkenheid, om wetenschap voor iedereen open te stellen en het grote publiek te inspireren en nieuwsgierig te maken naar de projecten waaraan we werken.

● Blijf op de hoogte! - Meld je aan voor onze early career researchers mailinglijst.
● Zijn er onderwerpen die jullie met ons willen bespreken - laat het ons weten!

Laatst gewijzigd:05 juli 2023 16:19
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...