Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderzoekGRIPNews and activities

Belangrijke rol klinisch apotheker bij medicatieveiligheid in Zuidoost Azië

05 november 2014

Medication safety in Vietnamese hospitals; A focus on medication errors and safety culture

Mw Huong Nguyen promoveert op 3 november. Het proefschrift van Huong Nguyen is gericht op medicatieveiligheid in Zuidoost Azië, en met name in Vietnam. De resultaten van dit proefschrift onderstrepen dat klinische apothekers een belangrijke rol hebben bij het waarborgen van medicatieveiligheid, ook in laag- en midden-inkomenlanden, zoals Vietnam. Zij kunnen de leiding nemen bij het opstellen van afdelingsspecifieke projecten op het gebied van medicatieveiligheid.

Huong Nguyen promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen bij het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP). Het werd gefinancierd door Nuffic. Hierna zal zij werkzaam zijn als docent en onderzoeker aan de University of Medicine and Pharmacy, Ho Chi Minh City, Vietnam.

Promotie:

Mw. H.T. Nguyen

Wanneer:

03 november 2014

Promotors:

prof. dr. K. (Katja) Taxis, prof. dr. F.M. (Flora) Haaijer-Ruskamp, prof. dr. J.R.B.J. (Jacobus) Brouwers

Laatst gewijzigd:05 november 2014 12:17
printOok beschikbaar in het: English