Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university
Header image Communication and Information Studies
Bachelor - full-time

Communication and Information Studies

How do you develop a strategic communication policy? Which communication medium works best and in what situation? Interested in questions like these? Then this is the programme for you. N.B. The courses in this programme are mainly taught in Dutch, this is not an international BA-programme.

The Bachelor's degree in Communication and Information Studies focuses on communication from a language perspective. In the programme, communication is linked to the aims of a company or organization, to the medium that is used and to the context in which it takes place.

In the first year of this degree, you will be introduced to theories, application possibilities and research methods. You will receive training in oral and written language skills. In the second and third year, the emphasis of the programme is on enhancing your research skills and strengthening your knowledge of text and conversation analysis. In this period, you also have time to take free electives. Furthermore, you will be introduced to the professional practice through a case study.

 

Hoe ontwikkel je een strategisch communicatiebeleid? Welk communicatiemiddel werkt het best in welke situatie? Hoe ontwerp je een website? Met zulke vragen houd je je in dit programma bezig.

In de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen bestudeer je communicatie in verschillende contexten. Je onderzoekt bijvoorbeeld welke rol communicatie speelt in de doelstellingen van een bedrijf. Ook kijk je naar de verschillende communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden en de context waarin de communicatie plaatsvindt.

In het eerste jaar van deze opleiding maak je kennis met theorieën, toepassingsgebieden en onderzoeksmethoden. Daarnaast besteed je aandacht aan mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. In het tweede en derde jaar ligt de nadruk op het vergroten van je onderzoeksvaardigheden en het verdiepen van je kennis op het gebied van tekst- en gespreksanalyse. Je kunt hiertoe kiezen uit een groot aantal vakken. Ook maak je kennis met de beroepspraktijk in een casestudy.

Read more

Student profile

Ben je een echt 'taalmens'? Dan is CIW zeker geschikt voor jou. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om met taal aan de slag te gaan en dat je communicatief vaardig bent, mondeling en schriftelijk. Je bent geïnteresseerd in een of meerdere aspecten van communicatie en je vindt het belangrijk om een wetenschappelijke studie te doen waar regelmatig de link wordt gelegd naar de praktijk.

Previous quoteNext quote
Previous quoteNext quote
Previous quoteNext quote

Facts & Figures

Degree
BA in Communication and Information Studies
Croho code
56826
Course type
Bachelor
Language of instruction
Dutch (80%), English (20%)
Duration
36 months (180 ECTS)
Start
SeptemberSeptember
Programme form
full-time
Faculty
Arts

Webklas

Zit je op het vwo en wil je graag weten hoe dat is, studeren? De opleiding CIW biedt een webklas aan! Een webklas is een door de RUG gemaakte online cursus voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Je kunt in zo'n cursus in tien studielasturen kennismaken met CIW door teksten te lezen, opdrachten te maken en met elkaar en de docent te discussiëren.

Interesse? Meld je dan aan voor de webklas.Studie in CijfersStudie in Cijfers