Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university
Header image Business Administration
Bachelor - full-time

Business Administration

Ben je benieuwd waarom dat ene bedrijf zo succesvol is en dat andere juist niet? Als bedrijfskundige leer je hoe je een organisatie vooruit kunt helpen.

** Beste Bedrijfskundeopleiding in Nederland volgens studenten | Elsevier onderzoek 2014 **

Voor bedrijven en zelfs non-profitorganisaties betekent stilstand achteruitgang. Wie nooit nieuwe diensten of producten op de markt brengt of niet mee verandert, kan er zeker van zijn vroeg of laat te worden weggeconcurreerd. Daarom zijn bedrijven constant op zoek naar manieren om meer omzet te halen, de winst te vergroten of om kosten te besparen. Dat kan bijvoorbeeld door een nieuw product te ontwikkelen. Of door andere doelgroepen te vinden voor bestaande producten of diensten.

Als bedrijfskundige help jij organisaties vooruit door mensen beter te laten samenwerken, bedrijfsprocessen te optimaliseren en innovaties te pushen.

Bedrijfskunde aan de RUG is een veelzijdige opleiding. In de loop van het programma kun je kiezen om het accent te leggen op een van de profielen:

  • Accountancy & Controlling
  • Business & Management
  • Technology Management

Na de bachelor kun je je specialiseren met een van de vele masters. Het zal niet moeilijk zijn om in Groningen de master te vinden die jou interesseert.

Read more

Student profile

Ben je geïnteresseerd in een wetenschappelijke opleiding en praktijk? De bacheloropleiding Bedrijfskunde is een interdisciplinaire, wetenschappelijke en praktijkgerichte opleiding met ruime aandacht voor vaardigheden die in de beroepspraktijk van belang zijn. De opleiding stelt je in de gelegenheid om een brede academische vorming op te doen met betrekking tot het functioneren van en het ingrijpen in organisaties.

Previous quoteNext quote

Facts & Figures

Degree
BSc in Business Administration
Croho code
50645
Course type
Bachelor
Language of instruction
English (50%), Dutch (50%)
Duration
36 months (180 ECTS)
Start
SeptemberSeptember
Programme form
full-time
Faculty
Economics and Business
AACSB AccreditedStudie in CijfersEQUISStudie in Cijfers