Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university
Header image Business Administration
Bachelor - full-time

Business Administration

Hoe produceer je efficiënt, houd je de organisatie financieel gezond en blijven je medewerkers gemotiveerd? Bij Bedrijfskunde komen alle aspecten van het ondernemen aan bod.

Als bedrijfskundige kijk je door verschillende brillen naar organisaties. Je ziet hoe onderdelen van een organisatie elkaar beïnvloeden en analyseert krachten en zwakheden. Dit kan gaan over betere werkafspraken, aanpassingen van productielijnen, veranderingen in de bedrijfscultuur, effectievere marketingstrategieën,  maar ook over complete reorganisaties of outsourcing. Kortom: bij bedrijfskunde gaat het om alle facetten die bijdragen aan het reilen en zeilen van een goedlopende onderneming.

Bedrijfskunde aan de RUG is een veelzijdige opleiding. In het tweede studiejaar kies je één van deze profielen. 

  • Accountancy & Controlling
  • Business & Management
  • Technology Management

Deze profielen bieden naast de kernvakken die belangrijk zijn voor elke bedrijfskundige een verdieping in een bepaalde richting. Zo ben je na het afronden van de bachelor breed opgeleid in de bedrijfskunde, maar onderscheid je je ook door middel van specialistische kennis in een bepaalde richting. 

Ook na de bachelor biedt de RUG de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen in bedrijfskunde, met veel aansluitende masters.

Read more

Student profile

Ben je geïnteresseerd in een wetenschappelijke opleiding en praktijk? De bacheloropleiding Bedrijfskunde is een interdisciplinaire, wetenschappelijke en praktijkgerichte opleiding met ruime aandacht voor vaardigheden die in de beroepspraktijk van belang zijn. De opleiding stelt je in de gelegenheid om een brede academische vorming op te doen met betrekking tot het functioneren van en het ingrijpen in organisaties.

Previous quoteNext quote

Facts & Figures

Degree
BSc in Business Administration
Croho code
50645
Course type
Bachelor
Language of instruction
Dutch (50%), English (50%)
Duration
36 months (180 ECTS)
Start
SeptemberSeptember
Programme form
full-time
Faculty
Economics and Business
AACSB AccreditedStudie in CijfersEQUISStudie in Cijfers