Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University MuseumKunstcommissie

Walk of life: een rondwandeling door de Linnaeusborg

Ter gelegenheid van de officiële opening van de Linnaeusborg, het gebouw voor Levenswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, is een route door het gebouw uitgezet, de zogeheten ‘Walk of Life’. Deze rondwandeling geeft de bezoeker een goed beeld van de architectuur van de Linnaeusborg, maar ook van de verschillende vakgroepen die in het gebouw hun plek hebben gevonden.

De ‘Walk of Life’ kan worden gevolgd met behulp van een zgn. app, die op de meeste smartphones kan worden gedownload. De bezoeker volgt de geelgroene bewegwijzeringen in het gebouw en vindt onderweg een twintigtal markeringen met een speciaal icoontje. Als deze markeringen (zogeheten AR-codes, van augmented reality) worden gescand met de camera van de smartphone, verschijnt daarop een driedimensionale illustratie en uitleg over deze plek in het gebouw. Onderweg passeert de wandelaar onder andere een 18 meter hoog model van een DNA-molecuul, ontworpen door de kunstenaar Leen van Wijngaarden. Bovendien bevat de app een speciaal voor de opening geschreven gedicht van Jet Langerak, huisdichter van de RUG.

Aan het eind van de route heeft de wandelaar alle icoontjes verzameld - en een compleet beeld van de Linnaeusborg!

  • Download de gratis app Walk of Life uit de App Store:
    Ga op iPhone of iPad naar de App Store, zoek op Walk of Life, klik op Installeer

Ook in boekvorm!

Behalve als app zal de‘Walk of Life’ ook als boekje verschijnen, zodat de route langs de icoontjes en de twintig locaties ook zonder smartphone te volgen zal zijn.

De ‘Walk of Life’ app en het bijbehorende boekje zijn een gezamenlijke productie van Science Linx (onderdeel van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) en de Kunstcommissie van de RUG, en werden mede gefinancierd door het College van Bestuur van de RUG.

Laatst gewijzigd:22 mei 2019 14:02