Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Spreekkamer Aletta Jacobs tijdelijk gesloten wegens renovatie

31 januari 2018

De Spreekkamer van Aletta Jacobs in het Universiteitsmuseum Groningen is wegens renovatie tijdelijk gesloten, tot 9 maart 2018.

De kamer gaat deel uitmaken van de Canon van Nederland, die bezoekers in vijftig vensters mee neemt langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is. Een groeiend aantal musea zet iconische topstukken in de schijnwerpers en organiseert bijzondere activiteiten rondom de Canon.

Spreekkamer van Aletta Jacobs

Aletta Jacobs (1854 - 1929) was de eerste vrouw die in Nederland een studie afrondde, de eerste vrouw die promoveerde en de eerste vrouwelijke arts. In haar spreekkamer wordt aan de hand van persoonlijke voorwerpen en een viertal thema's: haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen, haar werk als arts, haar reizen en haar werk als voorvechtster van het vrouwenkiesrecht, het verhaal van haar leven verteld.

spreekkamer-aletta-jacobs
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 16:42

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...