Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Fietsen langs kunst in opdracht

Fietsroute langs beeldenproject RUG
19 mei 2016

Bij haar 380-jarig bestaan in 1994 besloot de Rijksuniversiteit Groningen om tot aan haar 400-jarig bestaan een reeks verbeeldingen te laten maken, geïnspireerd door de geschiedenis, personages en, vanzelfsprekend, de wetenschap. Inmiddels zijn veertien verbeeldingen gerealiseerd, waarvan tien gewijd aan een faculteit en vier in het kader van een lustrum.

Er is een fietstocht uitgezet, die langs de kunstwerken voert. Bekijk de serie unieke beeldvertalingen van universitair gedachtengoed en universitaire geschiedenis. Het boekje van de route is voor € 2,50 te koop bij de entreebalie van het Universiteitsmuseum.

fietstocht-kunst-in-opdracht
Laatst gewijzigd:19 mei 2016 15:52

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...