Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Expositie 'Gelukkig Gezond!' wegens succes verlengd

28 januari 2018
Gelukkig gezond

De expositie Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing in het Universiteitsmuseum wordt wegens succes verlengd tot 16 juli 2018.

• Geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.
  • Toegang is gratis.
  • Voor rondleidingen en andere activiteiten kunt u de website raadplegen.

In de tentoonstelling Gelukkig Gezond! worden bezoekers uitgedaagd om na te denken over de vroege ideeën over gezondheid en gezond leven. De tentoonstelling is thematisch opgebouwd, met aandacht voor de belangrijkste thema’s uit het huidige denken over Healthy Ageing, als ook de gezondheidsadviezen uit de periode vóór 1800. Gezondheid werd toen vooral geïdentificeerd aan de hand van de zogenoemde zes non-naturalia die bepalen of iemand gezond is: klimaat, dieet, gezonde toiletgang, lichaamsbeweging, slaappatronen en emotionele balans. Deze vormen de rode draad van de tentoonstelling. Overigens sluiten deze zes non-naturalia naadloos aan bij de G6, de Healthy Ageingvisie van de stad Groningen.

Laatst gewijzigd:28 januari 2018 21:53
printOok beschikbaar in het: English