Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumTentoonstellingenVaste tentoonstellingen

Klassieke bovenzaal

Bovenzaal
Wetenschap als proces

De bovenzaal van het museum is ingericht als klassieke museumzaal met vitrinekasten waarin topstukken van het Gronings academisch erfgoed laten zien wat wetenschappelijk onderzoek inhoudt.

In deze zaal vindt u voorwerpen die zijn gebruikt bij onderzoek aan de 400 jaar oude Groningse universiteit. Hier ziet u bijvoorbeeld het eerste elektromagnetische wagentje ter wereld, de mummie Janus uit Egypte, maar ook preparaten op sterk water, anatomische modellen, medische en astrologische instrumenten, objecten uit de etnologische verzameling en nog veel meer.

Audiotour

De audiotour 'verrassende verhalen uit het universiteitsmuseum' neemt de bezoeker mee langs verrassende voorwerpen en boeiende verhalen die schuilgaan achter de kop van een orang-oetang op sterk water, de allereerste elektrische auto ter wereld of de Egyptische prinses, die een man bleek te zijn.

De gratis audiotour is in het museum te beluisteren op uw eigen smartphone via de app van iziTravel. De app kunt u voorafgaande aan uw bezoek downloaden, en dit is ook mogelijk via de gratis wifi bij de entreebalie van het museum.

Naast de audiotour is bij de entreebalie van het museum ook een gratis boekje beschikbaar, met daarin hoogtepunten uit de collectie.

wetenschap als proces
Laatst gewijzigd:08 november 2017 16:14
printView this page in: English