Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum Plan your visit

Gezinsactiviteit: (Pub)quiz Canon van Nederland X Universiteitsmuseum voor het gehele gezin

Wanneer:zo 26-05-2024 13:00 - 14:30
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
decoratieve afbeelding

Ben jij geïnteresseerd in uitvindingen, ontdekkingen en de Nederlandse geschiedenis? Kom dan op zondag 26 mei naar de speciale pubquiz voor het gehele gezin georganiseerd door de Canon van Nederland en het Universiteitsmuseum.


Speciale museumquiz

De pubquiz heeft verschillende rondes die zijn samengesteld door de Canon van Nederland. Zo leer je meer over de geschiedenis van Nederland op een leuke, spannende en interactieve manier. Daarnaast hebben wij een speciale Universiteitsmuseum-ronde toegevoegd die in de tentoonstellingsruimtes plaatsvindt en waarin jullie zelf moeten speuren naar de antwoorden! De pubquiz gaat daardoor ook langs een van de sleutelstukken van het museum, Aletta Jacobs, en de nieuwe tentoonstelling Kaleidoscope waarin je onder andere prachtige vogels, stenen en een BMW-auto zult bewonderen.

Aan het einde van de middag voegen we alle rondes samen en gaat het winnende team natuurlijk naar huis met een leuke prijs!


Opgave

Voor deelname aan de quiz is het nodig om vooraf aan te melden via onderstaand formulier. Kinderen (vanaf 6 jaar) en gezinnen kunnen zich in groepjes van maximaal 5 personen opgeven. Er kunnen ongeveer 10 teams meedoen. Bij veel belangstelling voegen we een ronde toe van 15:00 tot 16:30 uur.


Kosten

Meedoen aan de quiz kan met je reguliere museumticket. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname aan de quiz.
Reguliere tarieven:
Kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en Medewerkers van de RUG/UMCG hebben gratis entree. Volwassenen betalen 7,50 euro.