Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum Plan your visit

Instaprondleiding: tentoonstelling Kaleidoscope

Wanneer:za 18-05-2024 12:00 - 12:45
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
decoratieve afbeelding
Foto: Erik Jaap Dijk

Wat doet een BMW-auto in de collectie van het Universiteitsmuseum? Hoe leerden studenten vroeger over de anatomie van het menselijk lichaam? En welke verhalen zitten er achter een muts van een walvisvaarder? Op deze en veel meer vragen krijg je tijdens de instaprondleiding van de nieuwe tentoonstelling Kaleidoscope antwoord.

Tijdens de rondleiding onthullen we de diverse collecties die het Universiteitsmuseum bewaart, van zoölogie tot etnologie en anatomie. Je gaat mee op reis door tal van wetenschapsgebieden, waarbij deze objecten de fysieke overblijfselen vormen van de geschiedenis van de Groningse wetenschap.

Aan het eind van de rondleiding nodigen we je uit om te bepalen welke objecten je het mooist, bijzonderst of meest spectaculair vindt. Zo bepalen we samen wat de échte schatten van de museumcollectie zijn.

  • Tijd: 12:00-12:45
  • Voor wie: voor volwassenen
  • Kosten: de rondleidingen zijn vrij toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.
  • Aanmelden: aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel gewaardeerd en kan door een mail te sturen naar universiteitsmuseum@rug.nl. Op die manier kunnen we een inschatting maken van het aantal geïnteresseerden.