Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum Plan your visit

Meivakantie: knutsel- en experimentenhoek

Vanaf:zo 28-04-2024
Tot en met:do 02-05-2024
Waar:Oude kijk in 't Jatstraat 7a

In het Universiteitsmuseum kun je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Vanwege de grote belangstelling in de kerstvakantie is de knutsel- en experimentenhoek in de voorjaarsvakantie weer terug, maar nu nog uitgebreider! 

decoratieve afbeelding
Experimenteren, ontdekken en knutselen

In onze jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarbij je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan als je de bol aanraakt met je vingers. 

decoratieve afbeelding
Badzout maken

In de experimentenhoek kun je ook badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor! 

decoratieve afbeelding
Menselijk lichaam

Hoe ziet het menselijk lichaam eruit? Waar zitten eigenlijk onze lever en longen? In de experimentenhoek kun je zelf het lichaam in elkaar zetten en leren welke functie onze organen hebben.

decoratieve afbeelding
Microscopenhoek: de natuur in het klein

Ten slotte is er een microscoop waar je onder begeleiding bijzondere preparaten kunt bekijken, o.a. van libelles, plantjes, hout en andere kleine beestjes. Onder de microscoop worden de kleinste details zichtbaar! Zo leer je veel over de natuur. Ook liggen er allerlei dierenschedels. Zie jij het verschil tussen een hond en een kat?

  • Datum: 28 april t/m 2 mei

  • Tijd: 10:00-16:00

  • De knustel- en experimentenhoek is vrij toegankelijk met een geldig entreebewijs. N.B.: Stadjerspashouders, Museumkaarthouders en Medewerkers van de RUG/UMCG hebben gratis toegang.

  • Kinderen t/m 18 jaar: gratis entree. Voor kinderen geldt dat ze de knutsel- en experimentenhoek kunnen bezoeken onder begeleiding van een volwassene.