Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum Plan your visit

Oktober Kindermaand - Wetenschapsworkshop: Natuurspreekuur

Wanneer:zo 22-10-2023 13:00 - 14:00
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a

Oktober is de Maand van de Geschiedenis (thema: Eureka!) en tegelijkertijd is het Oktober Kindermaand. In een aantal spannende workshops combineren we dat, en daarom staat het Universiteitsmuseum elke zondag in het teken van één van onze 'Masterminds': Eureka! Op deze dagen volg je een leuke workshop waarin je meer leert over een van deze knappe koppen.

Weet jij alles van dieren en hoe zij in elkaar zitten? Kom dan naar de workshop op zondag 22 oktober en maak kennis met de veelzijdige Petrus Camper tijdens het natuurspreekuur. Van welk uitgestorven diersoort is die schedel?

decoratieve afbeelding
Andere wetenschapsworkshops in Oktober
  • Zondag 1 oktober: Kom kennismaken met Gerard Heymans en leer alles over optische illusies. Lukt het jou om zelf een optische illusie in elkaar te knutselen?
  • Zondag 8 oktober: Heb jij groene vingers zoals plantkundige Tine Tammes. Maak je eigen ecosysteem om mee naar huis te nemen. Supergaaf!
  • Zondag 15 oktober: Wil jij net als Nobelprijswinnar Frits Zernike naar de kleinste dingen kijken onder een microscoop? Maak je eigen miscroscoop in het museum!
  • Zondag 29 oktober: Leer meer over sterrenkundige Jacobus Kapteyn en knutsel jouw eigen sterrenbeeld.
Praktische informatie
  • Tijd: 13:00-14:00 op 1, 8, 15, 22 en 29 oktober

  • Kosten: deelname aan de activiteit is alleen mogelijk bij aankoop van een speciaal "volwassenenticket + workshopdeelname" (7.50 euro). Per ticket kunnen er maximaal 2 kinderen meedoen. Dit ticket is ook geldig voor het museumbezoek.

    N.B. Voor de workshop van 29 oktober is een apart ticket niet nodig. Voor deze workshop geldt het reguliere entreebewijs.

  • Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
decoratieve afbeelding
decoratieve afbeelding