UniversiteitsbibliotheekHulp

Lean Library: de bibliotheek in uw browser

Lean Library

De Universiteitsbibliotheek test momenteel een nieuwe tool - Lean Library- die simpel en snel toegang biedt tot online informatiebronnen (databases en e-journals), en tevens tot artikelen in open access. U kunt deze browser extensie voor off-campus library access gratis downloaden (nog niet voor mobile devices). Nadat u de browser extensie heeft geïnstalleerd, selecteert u ‘University of Groningen’ en de extensie is klaar voor gebruik!

Hoe werkt het?

De browser extensie werkt als volgt: bezoekt u een website waar de bibliotheek een licentie heeft, dan krijgt u een melding. Vervolgens klikt u één keer om die site via de bibliotheek te openen en toegang te krijgen. De browser extensie toont een icoontje in de bladwijzerbalk. Dit werkt min of meer als een stoplicht. Is het icoontje groen, dan bent u ingelogd. Als u een artikel wilt gebruiken dat niet toegankelijk lijkt te zijn, dan zoekt de browser extensie naar een open access versie van het artikel.

Voorbeeld voordeel Lean Library

Zie onderstaand voorbeeld van een artikel waarvoor u moet betalen. Lean Library controleert of er alternatieven zijn, en vindt een open access artikel:

Laatst gewijzigd:05 november 2018 11:12
printView this page in: English