Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG
Centrale Medische BibliotheekNieuws

Springer Nature contract: limiet 2018 Open Access artikelen zonder APC bereikt

12 december 2018
Springer
Springer

Volgens de overeenkomst tussen Springer Nature en VSNU konden dit jaar 2080 artikelen van Nederlandse corresponderende auteurs open access worden gepubliceerd zonder extra APC kosten. Deze limiet is per 11 december 2018 bereikt.
Concreet betekent dit dat een publicerende auteur tussen vandaag en 1 januari 2019 niet meer automatisch wordt herkend als medewerker van een Nederlandse universiteit en ook niet meer kan kiezen voor de VSNU-deal.
Een auteur kan kiezen tussen publiceren via het traditionele abonnementsmodel of open access, maar in het laatste geval ontvangt de auteur zelf de factuur (€ 2200).

Wij raden auteurs die in een Springer tijdschrift tussen nu en 1 januari 2019 open access willen publiceren aan om hiermee te wachten tot 1 januari 2019. U kunt contact op te nemen met een open access contactpersoon van de CMB via openaccess@umcg.nl

VSNU zal in samenwerking met Nederlandse Universiteitsbibliotheken (UKB) onderzoeken hoe deze onwenselijke situatie de komende jaren van de contractperiode voorkomen kan worden. Voor informatie voor UMCG-ers : zie libguide Open Access

Laatst gewijzigd:12 december 2018 10:00
printView this page in: English

Meer nieuws