Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

prof. dr. T.T. (Tom) Postmes

prof. dr. T.T. (Tom) Postmes
Contact:
050 36 36386 (secretariaat)
E-mail:
Functie:
Hoogleraar
Overige functies:
Nevenwerkzaamheden: geen
Vakgebied:
Expertise:
Tom Postmes onderzoekt menselijk gedrag in virtuele groepen en gemeenschappen, in grote mensenmassa's, maar ook in organisaties en "gewone" teams. In dit onderzoek staat de invloed van persoonlijke en sociale identiteit centraal: de relatie tussen individualiteit en de groep. Samen met zijn collega’s zoekt Tom Postmes naar een antwoord op de vraag hoe door sociale interacties groepsnormen, persoonlijke en sociale identiteiten ontstaan en veranderen. Als erkenning voor zijn werk ontving hij diverse internationale prijzen en subsidies, onder meer van de KNAW, NWO, de Economic and Social Research Council (UK) en de National Science Foundation (VS).

In 2014 voerden Katherine Stroebe en ik een volledig onafhankelijk onderzoek uit naar sociaal-psychologische reacties op aardbevingen. U vindt hier een brief aan de deelnemers van het onderzoek met een beschrijving van onderzoeksvragen en wat eerste resultaten. Binnenkort volgt meer informatie.
 
De overheid heeft ons afgelopen jaren gevraagd om een tweetal overzichten te schrijven: een integratie van kennis over ongenoegen, protest en grootschalige ordeverstoringen. Wilt u weer weten over "sociale onrust"--in het bijzonder grootschalig protest? Dit onderzoek, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (2013), kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over collectief ongenoegen en ordeverstoringen? Dit onderzoek in opdracht van het ministerie van veiligheid en Justitie kunt u hier downloaden.


Laatst gewijzigd:03 mei 2017 07:42
Contactgegevens
Heijmans Instituut
Kamer: 2211.0412
050 36 36386 (secretariaat)
Skype: t.postmes