Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Zernike (ZIAM) News

Advent calendar - December 14th - Karin Woudstra

14 december 2023

In de adventskalender van het Zernike Instituut presenteren we in december 24 korte spotlights. In deze specials belichten we promovendi, postdocs, ondersteunend personeel en technici van onze onderzoeksgroepen en ons team, zodat we een kijkje kunnen nemen in hun typische werkdag. In aflevering 14 maak je kennis met Karin Woudstra, managementassistente voor de groepen van Katja Loos, Marleen Kamperman, Giuseppe Portale, Dina Maniar en Gosia Wlodarczyk-Biegun.

Karin Woudstra
Karin Woudstra

Ik ben Karin Woudstra en dit jaar werk ik 20 jaar bij de Polymeerchemie groep.

Ik ben werkzaam als management-assistent voor de groepen van Katja Loos, Marleen Kamperman, Giuseppe Portale en recentelijk zijn Dina Maniar en Gosia Wlodarczyk daar bij gekomen.

Inmiddels heb ik al voor een zeer groot aantal Professoren, PhD studenten en andere studenten gewerkt. Ik voel me zeer betrokken bij de onderzoeksgroepen het vind het ook heel leuk om met de professoren die inmiddels allang met pensioen zijn contact te houden.

Zo bel ik ook nog regelmatig even met Prof. Challa (1928) en Prof. Pennings (1932) om ze op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de groepen.

Mijn werk is door het internationale karakter zeer divers en daardoor blijft het zeer afwisselend.

Ik vind het altijd fijn om nieuwe studenten te verwelkomen in de groep en ze te kunnen ondersteunen met administratieve zaken. Daarnaast probeer ik de Professoren te ondersteunen met zeer diverse werkzaamheden zodat zij zich kunnen richten op het onderzoek.

Naast mijn werk bij de RUG heb ik ook nog een eigen winkel op Schiermonnikoog samen met mijn vriend en een bevriend stel. Een winkel waar we diverse artikelen zoals kleding, schoenen, tassen, keramiek, kaarten, lifestyle, sierraden etc. verkopen. We proberen merken op te zoeken die hun artikelen op een duurzame manier produceren. Kleding van gerecylede jeans, wol of polyester. Tassen gemaakt van gerecycled oceaan plastic, schoenen van diverse gerecyclde materialen waaronder oude zeilen, suikerriet, schuim op basis van koffieafval etc.

Allemaal prachtige merken met een mooi verhaal waarmee we hopen dat bij de mensen die onze winkel bezoeken een stukje bewustwording wordt gecreerd om na te denken over duurzaaheid.

Zeer bijzonder natuurlijk dat hier dan gelijk ook weer een link ligt tussen mijn winkel op Schier en de groep Polymeerchemie.

Fijne feestdagen en een liefdevol 2024 voor iedereen!

Laatst gewijzigd:12 december 2023 09:40
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...