Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2016 voor Aagje van Meerwijk

28 november 2016

Aagje van Meerwijk, masterstudente Energy and Environmental Studies (EES), is de winnaar van de Rachel Carson Scriptieprijs WO 2016. Haar scriptie over de opslagmogelijkheden van Zwitserse waterkrachtcentrales voor in Duitsland opgewekte zonne- en windenergie noemt de jury erg verrassend en vernieuwend. Bovendien is het gekozen onderwerp uiterst actueel gezien de grote behoefte aan mogelijkheden voor energieopslag in de nabije toekomst. Door de onderwerpkeuze komen zowel de situatie op het gebied van de waterkracht in Zwitserland als de effecten van klimaatverandering daarop aan bod. “Hier komen dingen aan de orde die niet eerder zijn uitgezocht”, aldus de jury.

De juryleden keken naar originaliteit, toepasbaarheid, relevantie, toegankelijkheid en wetenschappelijkheid. Het juryrapport is opvraagbaar bij de VVM. Naast de scriptieprijs voor universitaire studenten is er ook de Rachel Carson scriptieprijs voor HBO-studenten.

Op de foto v.l.n.r.: Rachel Heijne, directeur VVM, Anne-Marie van Noord, winnaar HBO, Leendert van Bree, voorzitter jury, Aagje van Meerwijk, winnaar WO.
Op de foto v.l.n.r.: Rachel Heijne, directeur VVM, Anne-Marie van Noord, winnaar HBO, Leendert van Bree, voorzitter jury, Aagje van Meerwijk, winnaar WO.
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 01:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 31 oktober 2017

  Sterren maken als een dolle

  Een team astronomen onder leiding van de Groningse sterrenkundige Karina Caputi heeft met de Amerikaanse Spitzer-ruimtelescoop ontdekt dat in 15 procent van de sterrenstelsels in het vroege heelal een bijzonder hoge productie van nieuwe sterren plaatsvindt...

 • 23 oktober 2017

  Kroostloze vogels helpen soortgenoten bij opvoeding, maar niet belangeloos

  Vogels zorgen voor het nageslacht van soortgenoten wanneer daaraan in de toekomst een voordeel kleeft. Acceptatie in andermans territorium en de kans dat territorium later te erven zijn beloningen waarvoor sommige vogels de eigen kans op voortplanting...