Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Oud-rector magnificus Anthonie Wattel overleden

16 maart 2015
Prof. dr. Anthonie Wattel (1928-2015)
Prof. dr. Anthonie Wattel (1928-2015)

Oud-rector magnificus Prof. dr. Anthonie Wattel is 25 februari jl. op 86-jarige leeftijd overleden. In 1953 was hij de eerste afgestudeerde aan de nieuwe economische faculteit van onze universiteit in de richting bedrijfseconomie. In 1962 promoveerde hij bij Prof. dr. Louis Mey op het proefschrift "Vorming van de leidinggevende arbeid in de onderneming". Wattel was van 1966 tot 1980 hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Economische Faculteit. Van 1971 tot 1975 was hij Rector Magnificus van onze universiteit. In die tijd spande hij zich ook in om de nieuwe faculteit Bedrijfskunde op te richten, welke in 1982 als volwaardige faculteit van start ging. In 1980 werd hij voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Utrecht.

Laatst gewijzigd:19 maart 2015 13:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...

 • 06 oktober 2017

  Kwaliteit van nationaliteit in kaart gebracht

  Op woensdag 20 september heeft Prof. Dimitry Kochenov, Adjunct Hoogleraar Europees Constitutioneel Recht, de tweede editie van de Quality of Nationality Index (QNI) gepresenteerd. De publicatie kwam tot stand in samenwerking met Henley and Partners,...