OnderwijsOpleidingenMasteropleidingenOpleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen
Header image Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen

Wil je je vakinhoudelijke kennis verdiepen, maar ook de vaardigheden leren om les te geven of op andere manieren informatie over te dragen?

In deze master word je opgeleid tot een communicatieve econoom of bedrijfskundige. Je leert je vakkennis productief, creatief en communicatief toe te passen in de rol van instructeur, docent, coach, presentator en/of onderzoeker. Maar ook het geven van individuele coaching behoort tot jouw mogelijkheden. Bovendien weet je de weg in het (hoger) onderwijs. Na deze tweejarige opleiding heb je twee masterdiploma's op zak.

Het eerste jaar volg je een Economie of Bedrijfskunde master naar keuze. Tijdens die opleiding volg je in het tweede semester alvast de basiscursus en masterstage 1. Tijdens een oriënterende stage op een school voor voortgezet onderwijs geef je een serie lessen, waarvan een aantal zelfstandig.

In het tweede jaar krijg je eigen klassen en geef je dus opnieuw een aantal uren zelfstandig les op een school voor voortgezet onderwijs. Eén dag in de week is bestemd voor colleges, mentorbijeenkomsten en groepsopdrachten.

Tijdens deze opleiding ontwikkel je competenties op het gebied van lesgeven, omgaan met groepen, management, en het ontwerpen van lesmateriaal.

Meer over deze opleiding
  • Opleidingsvideo

– Opleidingsvideo
  • Testimonial van Ellen Hanselman

"Je bent meteen docent binnen de opleiding"

De lerarenopleiding zie ik als een nuttige aanvulling op mijn studie International Business & Management. Je krijgt veel mensenkennis en leert jezelf goed kennen. Ik zou zeker weer deze tweede master kiezen.

Het feit dat je meteen docent bent spreekt mij erg aan binnen de lerarenopleiding. Het is erg uitdagend om iets van je lessen te maken. De handvatten hiervoor krijg je tijdens de studie. Het is nodig om je eigen grenzen te bepalen gedurende de lessen. Door middel van groepsbegeleiding en je mentor kun je ervaringen uitwisselen en krijg je feedback. Je blijft zelf ook constant leren. Mijn eerste master was die van International Business and Management. Binnen deze master heb ik een voorbereidingstraject gedaan die mij kennis liet maken met de lerarenopleiding. Het volgen van een tweede master was goed mogelijk doordat ik voor de lerarenopleiding een jaar extra studiefinanciering kreeg. Ook heb je een grote kans op een betaalde stage. De lerarenopleiding zie ik als een nuttige aanvulling op mijn studie. Je krijgt veel mensenkennis en leert jezelf goed kennen. Ik zou zeker weer deze tweede master kiezen. Mijn reis naar Zuid-Amerika is in aantocht. Daarna ga ik op zoek naar een leuke baan. Waarschijnlijk wil ik wel eerst het bedrijfsleven in om ervaringen op te doen. Een baan in het onderwijs zoek ik eventueel daarna.

– Ellen Hanselman
  • Testimonial van Edwin van Renesse van Duivenbode

"Ik hoop dat ik mogelijk aan de slag kan gaan bij een van de hogescholen waar ik stage heb gelopen. Mijn toekomstambitie is om teamleider of zelfs directeur te worden.”

“De MSc Lerarenopleiding Economie en Bedrijfswetenschappen is een van de meest praktijkgerichte masters binnen FEB. Daarbij is de begeleiding en organisatie uitstekend geregeld. Docenten en mentoren zijn erg betrokken bij de studenten en zetten zich volledig in om een goede leraar van elke student te maken. Als ik opnieuw kon kiezen, dan had ik zeker dezelfde studie en stad gekozen. De educatieve master geeft je zowel een theoretische basis als praktische oriëntatie en hierdoor word je uitgedaagd om zoveel mogelijk uit je studie te halen.

– Edwin van Renesse van Duivenbode
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
MSc in Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen