OnderwijsOpleidingenMasteropleidingenRecht en bestuur (deeltijd)
Header image Recht en bestuur

Recht en bestuur

De opleiding Juridische Bestuurskunde (Recht en Bestuur) leidt juristen op met uitgebreide kennis over de manier waarop het (openbaar) bestuur functioneert en georganiseerd is.

De master Juridische Bestuurskunde (Recht en Bestuur) heeft tot doel je vertrouwd te maken met de complexiteit van de publieke sector en met de rol van het openbaar bestuur daarbij. De verschillende maatschappelijke opgaven waarvoor de overheid zich gesteld ziet, hangen in toenemende mate met elkaar samen, en veel partijen zijn betrokken bij de aanpak ervan. Denk aan de jeugdzorg, het veiligheidsbeleid of de economische ontwikkeling van een gebied in samenhang met milieuzorg. Door deze verwevenheid raakt ook de verantwoordelijkheid voor beleidsprocessen en keuzen steeds meer gespreid. De opleiding is een combinatie van (interactief) onderwijs en onderzoek door de student zelf op publiekrechtelijk en bestuurskundig terrein. Dat geeft je niet alleen een goed begrip van bestuurlijke en beleidsmatige processen maar je ontwikkelt ook de vaardigheden om beleidsvraagstukken te analyseren en er over te adviseren.

De juridische kant van de studie stelt je in staat om tal van juridische functies in en rond de publieke sector te verrichten. De bestuurskundige vorming geeft je de intellectuele bagage om door te groeien naar beleidsadviserende en leidinggevende functies.

Je kunt deze master ook in voltijd volgen.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers