Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

NWO subsidie Internationalisering in de geesteswetenschappen voor prof. Peter Attema

20 juli 2017

Prof. dr. Peter Attema, hoogleraar Klassieke- en Mediterrane Archeologie aan de Faculteit der Letteren, heeft een NWO-subsidie voor Internationalisering in de geesteswetenschappen ontvangen. Het subsidieprogramma heeft als doel het bevorderen van de samenwerking tussen Nederlandse geesteswetenschappers en hun buitenlandse collega's en versterking van internationale netwerkvorming. In totaal werden er zeven onderzoeksprojecten door het NWO gehonoreerd.

Samen rond Rome

Attema heeft de subsidie gekregen voor het onderzoeksproject Samen rond Rome. De hoofdstad van het Romeinse Rijk, lange tijd de grootste stad van Europa, kon niet zonder het omliggende rurale gebied, maar daar is tot op heden vrij weinig van bekend. In dit project gaan de onderzoekers drie groten archeologische databases samenvoegen om vragen over de economie en sociale organisatie van stad en achterland te kunnen stellen.

Meer informatie

Internationalisering in de geesteswetenschappen

prof. Peter Attema
prof. Peter Attema
Laatst gewijzigd:20 juli 2017 16:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.

 • 21 september 2017

  Jaarprijs Wetenschapscommunicatie voor Bettina Reitz-Joosse en Han Lamers

  Bettina Reitz-Joosse (RUG) en Han Lamers (KU Leuven) hebben de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie 2017 gewonnen voor hun publiekscommunicatiecampagne rondom de publicatie van hun onderzoek naar de ‘Codex Fori Mussolini’.