Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

25 augustus 2017

Dinsdag 5 september opent Katherine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership in spaces of intersection: Are we ready?’.

Katherine Watson
Over Katherine Watson

Katherine Watson (1952) is sinds 2010 directeur van de European Cultural Foundation (ECF) in Amsterdam, een pan-Europese stichting die verandering in kunst en cultuur stimuleert door het aanbieden van interdisciplinaire activiteiten en digitale platforms. Dit jaar begint Watson als de eerste ‘Cultural Leader in Residence’ van de research master Cultural Leadership aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Watson heeft bijzondere interesse in het vraagstuk op welke manier digitalisering invloed heeft op de verwevenheid tussen de kunst- en cultuursector en andere ondernemingsvormen. Op dit snijvlak van perspectieven komen creativiteit en innovatie tot bloei, maar het roept tegelijkertijd vraagstukken op over hoe wij leiderschap in deze steeds complexer wordende ‘civil society’ definiëren en invullen.

Traditie

De lezing van Watson staat in een traditie die inmiddels meer een kwart eeuw oud is. In de Letterenlezing geeft een bekende spreker zijn of haar mening over het belang van de Letteren (talen, kunst, literatuur, media, (kunst)geschiedenis, archeologie en communicatie) voor de maatschappij. Andere bekende sprekers gingen Katherine Watson voor, zoals Ronald Giphard, Femke Halsema, Wim Pijbes en Ramsey Nasr.

Meer informatie

De voertaal van de Letterenlezing is in het Engels en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Tijd: dinsdag 5 september 2017 om 16.00
Locatie: Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communication, Career & Society, Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen. Tel. 050-3635906, email: info.let@rug.nl

Aansluitend vindt er een borrel plaats in de Spiegelzaal.

Meer informatie over de research master Cultural Leadership

Laatst gewijzigd:25 augustus 2017 14:48