Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Letterenalumnus Christiaan Triebert wint European Press Innovatieprijs

25 april 2017
Christiaan Triebert
Christiaan Triebert

Letterenalumnus Christiaan Triebert heeft de Innovation Award gewonnen voor zijn werk over de coupepoging in Turkije. Aan de hand van WhatsApp gesprekken maakte hij een reconstructie van de Turkse coup van afgelopen zomer.

Christiaan nam de de prijs vorige week donderdag in ontvangst in De Balie in Amsterdam. Naast de innovatieprijs werden ook de Investigative- en de Dinstinguished Writing Award uitgereikt. Deze gingen dit jaar naar Serbian Centre for Investigative Journalism (CINS) en drie journalisten van Der Spiegel.

Christiaan Triebert studeerde International Relations, Midden-Oostenstudies en Politieke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zie ook het interview met Triebert inBroerstraat 5 van oktober 2016: De appgroep van de Turkse coupplegers

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 10:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.