Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Dr. Annet Nieuwhof (GIA) wint Kieler Johanna-Mestdorf Award

23 maart 2017
Dr. Annet Nieuwhof
Dr. Annet Nieuwhof

Dr. Annet Nieuwhof, prehistoricus bij het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) heeft de Kieler Johanna-Mestdorf Award gewonnen, de prijs voor het overbruggen van theorie en praktijk in de Archeologie. De Award werd aan haar toegekend vanwege haar uitstekende proefschrift en onderzoek op het gebied van Mens en Milieu en Landschapsarcheologie.

Dr. Nieuwhof nam de prijs van 3000 euro, welke werd uitgereikt door CAU vice president prof. dr. Ilka Prachmann, in ontvangst voor haar werk Eight human skulls in a dung heap and more. Ritual practice in the terp region of the northern Netherlands, 600 BC - AD 300.

De Johanna-Mestdorf prijs is vernoemd naar de eerste hoogleraar van Pruisen. Johanna Mestdorf (1828-1909) had een belangrijke invloed op het gebied van archeologisch onderzoek en werkte sinds voor het Museum vaterländischer Alterthümer in Kiel. De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt: in 2015 ging de prijs naar Historica Silvia Balatti en in 2013 naar Klassiek Archeoloog Sabine Neumann en Antropoloog Katherine Mary Grillo.

bron: www.uni-kiel.de

Laatst gewijzigd:23 maart 2017 11:48

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.