Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorStudentambassadeursInformatiekunde

Daphne Groot

Bachelorstudent Informatiekunde
Daphne

Over Daphne

Hoi! Ik ben Daphne, 19 jaar en studeer nu sinds twee jaar Informatiekunde in Groningen. Ik ben geboren en opgegroeid in de kop van Noord-Holland, in een klein plaatsje Tuitjenhorn. Inmiddels woon ik op kamers op maar 10 minuutjes fietsen van het centrum van Groningen. In mijn vrije tijd hou ik erg van muziek luisteren, reizen, lezen en series kijken, maar ook gezellig afspreken van tijd tot tijd vind ik leuk om te doen.

Waarom Informatiekunde?

Ik vond het kiezen van een studie vrij lastig om te moeten doen, ik wilde namelijk geen verkeerde keus maken en echt iets kiezen wat ik leuk vond om nú te doen, maar ook wat ik over een aantal jaar nog steeds leuk zou vinden. Uiteindelijk kwam ik de studie Informatiekunde tegen, en dat sprak mij wel aan. Op de middelbare school volgde ik het vak informatica en dat was toen een van mijn favoriete vakken, vooral omdat ik het heel leuk vond om bezig te zijn met het maken van websites. Toen dus bleek dat Informatiekunde dat ook bevatte en dat je er ook verscheidende andere programmeertalen zou leren, was de keuze vrij snel gemaakt. Zeker omdat je met Informatiekunde geen wiskunde B nodig hebt zoals voor Informatica en Informatiekunde in Groningen een mooie mix is van zowel ICT als taalkunde.

Waarom Groningen?

Zoals ik hierboven ook al even kort opnoemde is Informatiekunde in Groningen een combinatie van ICT en taalkunde, wat mij persoonlijk erg aansprak. Taalkunde heeft altijd al een deel van mijn interesse gehad en nu ik dit kon combineren met ICT vond ik dat een perfecte uitkomst. Ook het feit dat Informatiekunde in Groningen een vrij kleine studie is was een pluspunt voor mij, hierdoor ken ik namelijk al mijn medestudenten.

Aangezien de reisafstand voor de dichtstbijzijnde universiteit vanaf mijn ouderlijk huis toch al te ver zou zijn om te bereizen en ik dus sowieso op kamers moest, maakte het feit dat Groningen wat ver van Noord-Holland ligt ook niet uit. Daarbij is Groningen ook nog eens een leuke stad om te bezoeken en heeft het een gezellige uitstraling, waardoor je je er meteen thuis voelt.

Toekomst

Over de toekomst nadenken vind ik nog erg lastig, aangezien er heel veel verschillende kanten zijn die je op kan. Wel wil ik aankomend collegejaar mijn bachelor studie afmaken en dan daaropvolgend gaan beginnen aan een master, maar welke master dat gaat worden moet ik nog even goed bekijken.

Gouden tip

Uiteraard is het belangrijk goed na te denken over welke studie je gaat kiezen, en persoonlijk vind ik het ook belangrijk om iets te kiezen wat je leuk vindt. Bezoek ook zoveel mogelijk open dagen en meeloopdagen om je keuze te maken, op die manier krijg je de best mogelijke indruk van de studie.

Als je interesses liggen bij ICT en taalkunde kan ik Informatiekunde zeker aanraden. Het is een hele brede studie in een vakgebied dat zich constant aan het ontwikkelen is, en bovendien is het ook nog eens leuk om mee bezig te zijn!

Laatst gewijzigd:14 december 2016 13:35