Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

'Meer dan drie miljoen mensen stemmen deze verkiezingen niet' - Prof. Kees Aarts

07 maart 2017
Kees Aarts, Nieuwsuur

Ondanks dat er de komende Tweede kamer verkiezingen veel op het spel staat, lukt het politici en media niet omdat over te brengen aan de kiezer, aldus hoogleraar en decaan van de faculteit GMW, Kees Aarts afgelopen zaterdag in het tv-programma Nieuwsuur. Aarts verwacht dat deze verkiezingen meer mensen thuis blijven dan de gemiddeld drie miljoen stemgerechtigden die normaal gesproken thuisblijven. Dat komt volgens hem omdat er geen duidelijk thema is.

Daarnaast is het voor veel kiezers niet duidelijk wat er na 15 maart met hun stem gebeurt, zegt Aarts. Hij doet al sinds de jaren 90 onderzoek naar niet-stemmers.

Nieuwsuur, zaterdag 4 maart 2017, 'Meer dan drie miljoen mensen stemmen deze verkiezingen niet'

Meer informatie

Laatst gewijzigd:07 maart 2017 16:50

Meer nieuws

  • 28 maart 2017Susanne Scheibe benoemd tot adjunct-hoogleraar Lifespan development and organizational behavior

    Susanne Scheibe is per 1 februari 2017 benoemd tot adjunct-hoogleraar Lifespan development and organizational behavior aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid...

  • 24 maart 2017Grootste kans op rechtse coalitie

    Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen laten zien dat het CDA acht en D66 zeven van elf belangrijkste beslispunten kunnen binnenhalen in een rechtse coalitie met de VVD en Christen Unie. Bij een coalitie met VVD en Groen Links lukt dat maar...

  • 20 maart 2017Subsidie Laura Batstra: Klassenfeestjes tegen sociale uitsluiting

    Laura Batstra start een project waarbinnen kinderfeestjes voor de hele klas georganiseerd en gepropageerd worden met als doel sociale uitsluiting van kinderen tegen te gaan. Stichting Kinderpostzegels subsidieert dit initiatief.