Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Aniek, Communicatie- en informatiewetenschappen

Foto Aniek

Toegegeven: ik was al over de helft van mijn bachelor toen ik de knoop eindelijk door durfde te hakken. Met veel enthousiasme had ik me in VWO6 ingeschreven voor de studie Psychologie, want ‘daar kun je alle kanten mee op’, zei men. Toch had ik na twee jaar nog steeds geen ‘kant’ gevonden en verdween de motivatie om te studeren. In diezelfde periode vertelde een commissiegenootje over haar studie Communicatie- en Informatie Wetenschappen. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar de vakken klonken allemaal superinteressant. Na een bezoek aan de open dag wist ik: deze studie past veel beter bij me.

Dat ik aan de RUG zou blijven studeren was voor mij vrij vanzelfsprekend. Waar tijdens mijn VWO-examens de keuze voor Groningen gebaseerd werd op de reistijd naar Zwolle en het compacte centrum, ‘waar je niet zo snel zou verdwalen tussen de universiteitsgebouwen’, bleek deze stad inmiddels veel meer dan dat. Groningen zit vol jonge inspirerende mensen, fijne plekjes en toffe mogelijkheden (evenementen, commissies, activiteiten) die ik nog uit moest proberen.

Inmiddels ben ik naast de afronding van mijn bachelor CIW bezig met een pre-master Marketing en hoop ik hier na mijn master ook in te gaan werken. Naast mijn studie werk ik bij een online marketingbureau, ben ik lid bij een studenten(sport)vereniging en maak ik deel uit van verschillende commissies. Op die manier probeer ik zo veel mogelijk uit mijn studententijd te halen.

Ook al bleek mijn eerste studiekeuze niet direct de juiste, leerzaam was het wel. Nog steeds kun je mij blij maken met het nieuwste nummer van Psychologie Magazine, maar inmiddels weet ik dat mijn interesse ‘in de mens’ veel meer uitgaat naar interacties tússen die mensen. Daar had ik op de middelbare school nog geen idee van. Gaandeweg kom je er wel achter wat bij je past, maar om te voorkomen dat je hier meerdere studiejaren aan besteed, zou ik iedereen aanraden om je zo goed mogelijk te laten informeren. Vergelijk verschillende studies en universiteiten en vraag andere studenten gerust om hulp. Ik help je daarbij graag!  

Vragen? Mail Aniek!

Laatst gewijzigd:12 oktober 2016 09:27