Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsmuseumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Universiteitsmuseum
Universiteitsmuseum Tentoonstellingen Eerdere tentoonstellingen 2018

University Cats

'Wegens succes verlengd tot 20 januari!'

18 december 2018 t/m 20 januari 2019

Het Universiteitsmuseum organiseert een speciale tentoonstelling over universiteitskatten. Dit zijn katten die in de buurt van een universiteit of campus wonen en elke dag rond de gebouwen en in de collegezalen lopen. De reden? De Groningse universiteitskat prof. dr. Doerak mocht onlangs zijn eigen RUG-studentenpas in ontvangst nemen.

Prof. dr. Doerak
Prof. dr. Doerak

Doerak is niet de eerste RUG-kat. Ten minste drie katten hebben dezelfde titel gehad. Sterker nog, Groningen is niet de enige universiteit met een eigen kat. Er zijn talloze universiteiten ter wereld die allemaal hun eigen huisdier hebben dat wordt gekoesterd door zijn gemeenschap.

Na een oproep via sociale media werden vanuit de hele wereld foto’s ingestuurd van academische katten. Zo komen er foto’s van onder andere Carlton uit Canada, Rolf uit Engeland en Èr Pàng uit China naast prof. dr. Doerak te hangen, maar er zijn ook inzendingen uit Australië, Singapore, Indonesië, Turkije, Duitsland, Schotland, en de VS. Ook gaat het museum in op het fenomeen universiteitskat en worden verschillende objecten geëxposeerd die met wetenschap, katten en de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen te maken hebben.

Bezoekers van de tentoonstelling krijgen op vertoon van een geprinte foto van een kat 50% korting op de entreeprijs.

Laatst gewijzigd:13 augustus 2021 13:27
View this page in: English