Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumTentoonstellingen

Stuur ons jouw Campus Cat foto’s!

De enige echte universiteitskat van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Prof. dr. Doerak, heeft dit najaar zijn eigen officiële studentenkaart gekregen. Om deze opmerkelijke gebeurtenis te vieren, willen we graag jouw foto’s van Doerak of van andere katten die bij een universiteit, campus, college of universiteitsbibliotheek waar ook ter wereld horen. De beste 20 foto’s worden tentoongesteld in het Universiteitsmuseum. Als jouw foto wordt gekozen, krijg je na de tentoonstelling een grote, kwalitatief hoogwaardige afdruk.

Prof. dr. Doerak
Prof. dr. Doerak

Doerak is niet de eerste RUG-kat. Ten minste drie katten hebben dezelfde titel gehad. Sterker nog, Groningen is niet de enige universiteit met een eigen kat. Er zijn talloze universiteiten ter wereld die allemaal hun eigen huisdier hebben dat wordt gekoesterd door zijn gemeenschap.

We willen al die universiteiten vragen om bij te dragen aan ons initiatief en in december samen met ons de campuskatten te vieren. In het Universiteitsmuseum wordt ook een kleine selectie items tentoongesteld dat verbonden is aan dit thema, van schilderijen en modellen tot echte kattenskeletten die in colleges zijn gebruikt.  

De deadline voor deelname is maandag 10 december 2018. Je kunt je foto van Doerak of van een andere universiteitskat opsturen door een email te sturen naar doerak@rug.nl. Stuur ook een onderschrift mee, plus de naam van de kat, de instelling waar hij of zij bij hoort en een korte beschrijving.
Vergeet niet om jouw inzending ook te delen op social media met #universitycat en/of #campuscat.

Bezoekers van de tentoonstelling krijgen op vertoon van een geprinte foto van een kat 50% korting op de entreeprijs.

Laatst gewijzigd:30 november 2018 10:00
printView this page in: English