Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumTentoonstellingenVerwacht: BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Verwacht: BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

23 november 2018 – 14 april 2019

Wetenschap is voor wetenschappers - of toch niet? Deze tentoonstelling vertelt zeven opmerkelijke verhalen over mensen die wetenschappelijk onderzoek openstellen voor iedereen, weg van de professionele laboratoria naar workshops, jouw eigen woonkamer en achtertuin. Van mensen die hun eigen medische behandeling voor diabetes ontwikkelen tot buurtbewoners die de luchtvervuiling meten: meer en meer wetenschappelijke doe-het-zelvers van over de hele wereld zoeken oplossingen, experimenteren, vinden uit. Deze pioniers van de doe-het-zelfwetenschap gebruiken goedkope sensoren, smartphone apps en delen informatie met online communities. Ze veranderen zo ons idee over wat een wetenschapper is en hoe wetenschap er in de toekomst uit zal zien.

Wil je meer weten of zelf aan de slag als DIY-wetenschapper? Tijdens de expositie organiseren we lezingen, workshops en andere activiteiten rondom het thema DIY-wetenschap. Blijf op de hoogte van het programma via deze pagina, of via onze sociale mediakanalen:

Deze tentoonstelling is een initiatief van Sparks in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Deelnemende partners zijn: Science LinX, Universiteitsmuseum, Scholierenacademie, Studium Generale en Academie Minerva.

printView this page in: English