Expertisecentrum HealthwiseOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum HealthwiseEventsCongressen

2018 -1e Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zones

Hoe kun je echt gezond oud worden? In de zogenaamde Blue Zones lijkt het antwoord op deze vraag te zijn gevonden. Blue Zones zijn afgebakende gebieden op verschillende plekken in de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd kerngezond blijven. Wetenschappers hebben deze gebieden jarenlang onderzocht en ontdekt wat bijdraagt aan een lang en gezond leven.

Is het mogelijk om van Noord-Nederland of andere gebieden een Man Made Blue Zone te maken? Wat moet er in onze omgeving veranderen om een gezondere leefstijl te bereiken? Deze vragen staan centraal bij de eerste Healthwise Lustrum Conferentie op 3 april 2018, die we in nauwe samenwerking met HANNN (Healthy Ageing Network Nothern Netherlands) organiseren.

Tijdens de conferentie delen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de invloed op gezond ouder worden van fysieke activiteit, gezonde diëten, maatschappelijke betrokkenheid, het hebben van een levensdoel en gezonde leefomgevingen.

Met keynote spreker Michel Poulain, die als eerste Blue Zones ontdekte.

Meer informatie over de conferentie volgt binnenkort.

Laatst gewijzigd:08 november 2017 11:49
printOok beschikbaar in het: English