Skip to ContentSkip to Navigation

Centre for Public Health in Economics and Business

Faculty of Economics and Business
Centre for Public Health in Economics and Business

Werksessie: Man Made Blue Zone Noord-Nederland

Wanneer:ma 29-01-2018 15:00 - 17:30
Waar:Universiteitsmuseum, Wijnbergzaal


Op 29 januari a.s. organiseren de Aletta Jacobs School of Public Health, het Healthy Ageing Network Northern Netherlands en Expertisecentrum Healthwise een werksessie over hoe we Noord-Nederland in een Man Made Blue Zone kunnen transformeren. Blue Zones zijn regio’s in de wereld waar mensen langer, gelukkig en in goede gezondheid leven. In 2016 is door verschillende partijen de ambitie uitgesproken om van Noord-Nederland een Man Made Blue Zone te maken. Sindsdien zijn er veel kleine en grote initiatieven gestart om hieraan bij te dragen.

Onderzoekers en beleidsmakers willen weten welke initiatieven succesvol zijn om onze regio te transformeren in een gezondere en gelukkigere regio, en aan welke knoppen gedraaid moet worden om deze initiatieven te implementeren in andere delen van onze regio, Nederland en de wereld. Om dit te kunnen doen, gaan we tijdens deze werksessie Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) identificeren, welke bepalen of we daadwerkelijk bouwen aan een Man Made Blue Zone. De G6 van de Gezonde Stad strategie van de Gemeente Groningen zijn de leidende principes in het verbinden van overheidsbeleid, wetenschap en de praktische Man Made Blue Zone initiatieven. We willen voor elke ‘G’ in de G6 tot relevante KPI’s komen.

Deze werksessie is een voorproefje op de 1e Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zone: Healty Ageing Together.

Praktische details:

Datum: 29 januari 2018
Tijd: 15.00 - 17.30 uur
Locatie: Universiteitsmuseum, Wijnbergzaal

Programma:

15:00 Inloop
15:15 Opening door Jochen Mierau
15.25

Pitches:

Wat is gezondheid? door Brigit Toebes
Hoe meten we gezondheid? door Jos Rietveld
Regionale Gezondheidsverschillen door Gerjan Navis
Blue Zones door Koert van Ittersum
Selwerd als Showcase door Mattias Gijsbertsen

16:00 Canvassessie: denk mee over Key Performance Indicators (KPI’s)/uitkomstmaten om de Gezonde Stad G6 principes te meten!
16:30 Korte presentaties van de canvassen
16:40 Slotwoord: Daan Bultje
16:50 Borrel

Bent u erbij?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Hanneke Lestestuiver (hanneke.lestestuiver hannn.eu) van Healthy Ageing Netwerk Nothern Netherlands.

Follow us ontwitter linkedin