Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Nieuws

Wie wint de ENTRANCE Award 2024 voor bijdrage aan de energietransitie?

23 april 2024

Op 20 juni 2024 wordt voor de derde keer de ENTRANCE Award uitgereikt, een prijs voor pioniers in de energietransitie. Een vakkundige jury selecteert uit de genomineerden op basis van vastgestelde criteria. De ENTRANCE Award -ter waarde van EUR 100.000- staat open voor nominatie van individuen, maatschappelijke organisaties of bedrijven in Nederland die een innovatie of prestatie leveren die bijdraagt aan de energietransitie. Nomineren kan tot 17 mei a.s. De uitreiking van de Award gebeurt op 20 juni a.s. tijdens het New Energy Forum , jaarlijks festival voor (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessionals op Zernike Campus Groningen.

EnTranCe Award

De ENTRANCE Award is in het leven geroepen door het ENTRANCE – Centre of Expertise Energy om innovatieve initiatieven voor de energietransitie te ondersteunen en te belonen. Eerdere winnaars waren BioBTX (2022) en New Born Rubber (2023).

Criteria

Genomineerden moeten voldoen aan de volgende criteria:

  1. Het leveren van een innovatie of prestatie die aanzienlijk bijdraagt aan de energietransitie en/of het opschalen van een innovatie om een ​​substantiële impact te maken op de energietransitie.
  2. Profiteren van ondersteuning van ENTRANCE en haar partners.

De ENTRANCE Award ter waarde van EUR 100.000 bestaat uit een geldbedrag van EUR 25.000 en een steunpakket afgestemd op de behoeften van de winnaar.

Nominaties

De ingediende nominaties worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Ruud Koornstra (ondernemer/vernieuwer), Jörg Gigler (TKI Nieuw Gas), Koen Kok (TU Eindhoven), Dick Pouwels (CvB Hanzehogeschool Groningen), Eelkje Oldenburger (Milling Company Europe) en Marcel Koenis (ENTRANCE).

Nomineren kan tot 17 mei a.s. via ENTRANCE.

Over ENTRANCE, partner van New Energy Coalition

ENTRANCE – Centre of Expertise Energy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en beschikt over diverse expertises op het gebied van de energietransitie: waterstof, windenergie, energiesystemen en -netwerken, life sciences, economie, rechten, communicatie en gedragspsychologie. Als lerende kennisgemeenschap draagt ENTRANCE bij aan de versnelling van innovatie, en de ontwikkeling en implementatie van duurzame energieoplossingen.

ENTRANCE is partner van New Energy Coalition , een netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de energietransitie voor een duurzame toekomst. De organisatie verbindt kennis, markt en beleid.

Laatst gewijzigd:24 april 2024 09:24

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...