Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenBeeldenproject

SKETS (11)

‘The Catwalk’ van architectuurstudio SKETS (2004)

 (Ingang Universiteitsmuseum, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a)

 

‘The Catwalk’, gemaakt ter gelegenheid van het 390-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen, is onlosmakelijk verbonden met de nieuwbouw van het universiteitsmuseum. Architectuurstudio SKETS uit Groningen staat voor het ontwerp. Vanuit de entree in de Oude Kijk In 't Jatstraat loopt een lichtstralend lint door een steeg naar een binnenpleintje. Hier raakt het lint in zijn eigen kluwen verstrikt, maar ontkomt aan zijn eigen knoop en vindt uiteindelijk zijn weg naar het museum. Tijdens de tocht over het plein zoekt het lint contact met zijn omgeving. Lichte buigingen en een wang tegen de oude gevel aan, geven een intimiteit aan het nieuw gevormde paviljoen. Als een moderne dansact herdefinieert het de ruimte op het bestaande plein.‘The Catwalk’ is uitgevoerd in polyestermateriaal met daarin steeds herhalende verlichte transparante vlakken.

SKETS is een groep jonge architecten en vormgevers die vanuit Groningen werkt aan vernieuwende ideeën over stedenbouw, architectuur en interieurarchitectuur. Met hun ontwerp voor de uitbreiding van de Nassauschool te Groningen wonnen zij in 2003 de jaarlijkse gebouwenenquête voor de Dag van de Architectuur. De restauratie, renovatie en nieuwbouw van het Wiebengacomplex, voormalige Nijverheidsscholen te Groningen, is een ander voorbeeld. Ook de verbouwing van jongerencentrum Simplon en de herstructurering en nieuwbouw van de faculteit Economie zijn opdrachten die de architectuurstudio in Groningen gerealiseerd heeft.

The Catwalk van Skets (foto: Peter van der Sijde)
The Catwalk van Skets (foto: Peter van der Sijde)
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:57
printOok beschikbaar in het: English