Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenTalencentrumTaalcursussenModerne Vreemde Talen

Moderne Vreemde Talen


Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt groepscursussen in meerdere moderne vreemde talen: Arabisch, Bahasa Indonesia, Chinees, Duits, Frans, Hebreeuws, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans.

Gebruik de links in het menu voor meer informatie over elke cursus.

Staat uw gewenste taal niet in het menu?

Vul ons contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden, of lees meer over een cursus op maat.

Studielast

Bij de beschrijving van een cursus staat onder ‘Studiebelasting’ de inzet die van de cursist wordt verwacht in een cursus. Een studiebelasting van 28 uur staat gelijk aan 1 ECTS.

Bewijs van deelname

Bij voldoende aanwezigheid (75%) en voldoende resultaat ontvangt u aan het einde van de cursus een certificaat.

Cursussen op maat

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kan cursussen nauwkeurig afstellen op uw behoeftes. Trainingen op maat geven we individueel en aan kleine groepjes, maar ook aan hele organisaties. Neem contact op of lees meer over cursussen op maat.


CEFR niveau

Het start- en streefniveau van onze taalcursussen wordt beschreven in termen van het Common European Framework of Reference (CEFR). Aan de hand van dit referentiekader, dat is ontwikkeld door de Raad van Europa ( Council of Europe ), kunnen taalvaardigheidsniveaus gemakkelijk met elkaar worden vergeleken en kunnen toetsscores worden geïnterpreteerd. Voor een overzicht van de niveaus, zie de uitgebreide beschrijving van het CEFR.

Spreekuur

Voor de cursussen Spaans kunt u ons spreekuur Spaans bezoeken om uw niveau vast te stellen. Spreekuren voor Duits en Frans zijn op afspraak en vinden vlak voor de start van de cursussen plaats. Neem contact op met het Talencentrum om een afspraak te maken.


Tariefgroepen

Tarief groep Bestemd voor
Studenten tarief Bachelor- en Masterstudenten, en uitwisselingsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de hogescholen van de 3 noordelijke provincies. Studenten dienen bij inschrijving hun studentenkaart te tonen.
Korting tarief
  • Personeel van de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de hogescholen van de 3 noordelijke provincies.
  • Promotiestudenten, bursalen, promovendi, postdocs, et cetera van de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Partners van buitenlandse gastmedewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (alleen voor de cursussen Nederlands).
  • Alumni van de Rijksuniversiteit Groningen, de eerste 3 jaren na hun afstuderen (aan te tonen met een uitdraai van de profielpagina van het Alumninetwerk).
Voltarief Overige geïnteresseerden.

Laatst gewijzigd:20 juli 2017 12:25
printOok beschikbaar in het: English